Grillade-kycklinglår-med-sallad-på-färskpotatis,-gräddfil,-rödlök-och-örter
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillade kycklinglår med sallad på färskpotatis, gräddfil, rödlök och örter

20 min | Enkelt

Sommar, grillat kycklinglår och färskpotatis ... det vattnas redan i munnen. Salladen är ett utsökt och svalkande komplement till den grillade kycklingen.

Ingredienser

lite
salt och peppar

Sallad

1 kg
färskpotatis
2 dl
gräddfil
2
rödlökar, finhackade
1 dl
kallpressad rapsolja
0.5 dl
rödvinsvinäger
3 msk
grov senap
efter smak
blandade färska örter
lite
brödkrutonger
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sommar, grillat kycklinglår och färskpotatis ... det vattnas redan i munnen. Salladen är ett utsökt och svalkande komplement till den grillade kycklingen.

Så här gör du

Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.

Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75 – 80°.

Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av. Blanda en vinägrette på rapsolja, vinäger och senap. Vänd ner i potatisen medan potatisen är varm. Häll upp på ett fat eller en skål och toppa med rödlök, örter, krutonger och gräddfil. Salta och peppra.

Smaklig måltid

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!