
KycklingSteak med ratatouille och klyftpotatis
Ingredienser
Ratatouille

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk ratatouille med KycklingSteak. Till det passar klyftpotatis eller rostad färskpotatis bra.
Så här gör du
Salta och krydda din KycklingSteak efter smak. Nu kan du välja tre sätt att steka kycklingen på. Kycklingen är klar, saftig och godast när innertemperatur är 70°.
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt i cirka 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i runt 15 minuter.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme i cirka 12 minuter.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i cirka 20 min.
Hetta upp en gryta och tillsätt olja. Fräs alla grönsaker i en kastrull under 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré och fräs i 30 sekunder. Häll i tomatjuice och låt sjuda i 5 till 10 minuter. Lägg i örterna och koka upp. Smaka av med salt.
Servera med klyftpotatis eller rostad färskpotatis. Smaklig måltid!
