
KycklingSteak med ratatouille och klyftpotatis
Ingredienser
Ratatouille

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk ratatouille tillsammans med vår prisvinnande innovation, KycklingSteak. Till det, underbar klyftpotatis eller rostad färskpotatis.
Så här gör du
Salta och krydda din KycklingSteak efter smak. Nu kan du välja tre sätt att steka kycklingen på. Kycklingen är klar, saftig och godast när innertemperatur är 70°.
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt i cirka 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i runt 15 minuter.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme i cirka 12 minuter.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i cirka 20 min.
Hetta upp en gryta och tillsätt olja. Fräs alla grönsaker i en kastrull under 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré och fräs i 30 sekunder. Häll i tomatjuice och låt sjuda i 5 till 10 minuter. Lägg i örterna och koka upp. Smaka av med salt.
Servera med klyftpotatis eller rostad färskpotatis. Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad