KycklingSteak med ratatouille och klyftpotatis
Ingredienser
Ratatouille
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk ratatouille med KycklingSteak Till det passar klyftpotatis eller rostad färskpotatis bra.
Så här gör du
Krydda och tillaga kycklingen
Salta och krydda din KycklingSteak efter smak.
3 sätt du kan tillaga kycklingen på
Nu kan du välja tre sätt att steka kycklingen på. Kycklingen är klar, saftig och godast när innertemperatur är 70°.
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt i cirka 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i runt 15 minuter.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme i cirka 12 minuter.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i cirka 20 min.
Ratatouille
Hetta upp en gryta och tillsätt olivolja. Fräs lök, vitlök, zucchini, paprika och aubergine i en kastrull under 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré och fräs i 30 sekunder. Häll i tomatjuice och låt sjuda i 5 till 10 minuter. Lägg i timjan och dragon. Låt koka upp. Smaka av med salt.
Servering
Servera kycklingen med ratatouille och klyftpotatis eller rostad färskpotatis. Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Urbenad kycklingklubba, 100 % kyckling
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd