Jerkkryddade-kycklingben-med-chiliaioli,-klyftpotatis-och-rostad-tomat
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Jerkkryddade kycklingben med chiliaioli, klyftpotatis och rostad tomat

50 min | Enkelt

Kycklingben kryddade med Jamaicansk Jerk - en måltid som för dig raka vägen till andra sidan Atlanten. Tillsammans med en het chili aioli så får känna av lite sommarhetta.

Ingredienser

12
Kronfågels Kycklingben
2 msk
Jamaicansk Jerk
4
tomater
8
medelstora potatisar
lite
timjan, salt och peppar

Chili aioli

2
äggulor
3 dl
rapsolja
1 dl
olivolja
1
vitlöksklyfta, riven
0.25
habanero, finhackad
1 tsk
tigersås
tabasco
limejuice
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingben kryddade med Jamaicansk Jerk - en måltid som för dig raka vägen till andra sidan Atlanten. Tillsammans med en het chili aioli så får känna av lite sommarhetta.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°. Lägg kycklingbenen på en plåt och gnid in kryddorna med lite olja. Salta.

Klyfta potatisen, salta, peppra och olja. Baka med kycklingen.

Baka i ugn under cirka 30 minuter. Kolla gärna med termometer – 82° i innertemperatur.

Skär även tomaterna i klyftor. Baka i cirka 15 – 20 minuter med timjan, salt och peppar.

Vispa äggulorna med vitlöken och limejuicen. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning. Tillsätt eventuellt lite vatten.

Smaka av med de övriga ingredienserna.

Skär bort den nedre delen av skinnet på kycklingbenet innan servering.

Servera gärna med stavar av gurka, morot och blad av romansallad.

Smaklilg måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!