Kryddade-kycklingben-med-ugnsbakade-grönsaker
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddade kycklingben med ugnsbakade grönsaker

55 min | Enkelt

Enkelt men gott kryddade kycklingben tillagade i ugn med grönsaker. Salt, paprikapulver, spiskummin och timjan räcker för att få smakkraftiga kycklingben.

Ingredienser

Kryddade kycklingben

8
Kronfågel Kycklingben
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
torkad timjan
0.5 tsk
spiskummin
efter smak
salt

Ugnsbakade grönsaker

6
potatisar, skrubbade
1
squash, delad
2
morötter, skalade
1
rödlök
lite
svarta oliver

Smaksatt crème fraiche-sås

5 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta
1 påse
saffran
2 msk
honung
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkelt men gott kryddade kycklingben tillagade i ugn med grönsaker. Salt, paprikapulver, spiskummin och timjan räcker för att få smakkraftiga kycklingben.

Så här gör du

Tag en större fryspåse och lägg i kycklingbenen. Lägg ner kryddorna. Håll ihop påsen så att den har luft i, och skaka om tills kryddorna snabbt fördelats runt benen.

Skär potatis och lök i klyftor, grönsakerna i mindre bitar. Blanda potatis och grönsaker med olivolja och salt, lägg de i en ugnsfast form och strö över hackad timjan eller rosmarin.

Lägg kycklingbenen jämnt fördelat mellan potatis och grönsaker.

Värm ugnen till 225°. Ställ in formen med kycklingen och låt ugnssteka i 35 minuter. Ta ut formen, strö över oliver. Ställ tillbaka i ugnen i några minuter till.

Servera gärna med en kall crème fraiche sås. Smaksätt crème fraiche med vitlök, saffran, honung och salt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!