
Kryddade kycklingben med ugnsbakade grönsaker
Ingredienser
Kryddade kycklingben
Ugnsbakade grönsaker
Smaksatt crème fraiche-sås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkelt men gott kryddade kycklingben tillagade i ugn med grönsaker. Salt, paprikapulver, spiskummin och timjan räcker för att få smakkraftiga kycklingben.
Så här gör du
Tag en större fryspåse och lägg i kycklingbenen. Lägg ner kryddorna. Håll ihop påsen så att den har luft i, och skaka om tills kryddorna snabbt fördelats runt benen.
Skär potatis och lök i klyftor, grönsakerna i mindre bitar. Blanda potatis och grönsaker med olivolja och salt, lägg de i en ugnsfast form och strö över hackad timjan eller rosmarin.
Lägg kycklingbenen jämnt fördelat mellan potatis och grönsaker.
Värm ugnen till 225°. Ställ in formen med kycklingen och låt ugnssteka i 35 minuter. Ta ut formen, strö över oliver. Ställ tillbaka i ugnen i några minuter till.
Servera gärna med en kall crème fraiche sås. Smaksätt crème fraiche med vitlök, saffran, honung och salt.
Smaklig måltid!


Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka