Kryddade-kycklingben-med-ugnsbakade-grönsaker
(12 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddade kycklingben i ugn med ugnsbakade grönsaker

55 min | Enkelt

Kycklingben tillagade i ugn med grönsaker. Salt, paprikapulver, spiskummin och timjan räcker för att få smakrika kycklingben.

Ingredienser

Kryddade kycklingben

1 tsk
paprikapulver
1 tsk
torkad timjan
0.5 tsk
spiskummin
efter smak
salt

Ugnsbakade grönsaker

6
potatisar, skrubbad, klyftor
1
squash, delad
2
morötter, skalade
1
rödlök, i klyftor
lite
svarta oliver

Smaksatt crème fraiche-sås

5 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta
1 påse
saffran
2 msk
honung
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingben tillagade i ugn med grönsaker. Salt, paprikapulver, spiskummin och timjan räcker för att få smakrika kycklingben.

Så här gör du

KRYDDA KYCKLINGBEN

Ta en större plastpåse och lägg i kycklingbenen. Tillsätt kryddorna till kycklingen. Håll ihop påsen så att den har luft i. Skaka om tills kryddorna fördelats runt kycklingbenen.

UGNSSTEK KYCKLINGEN

Sätt ugnen på 225°C. Ställ in formen med kycklingben och grönsaker. Låt ugnssteka i 35 minuter. Ta ut formen från ugnen, strö över oliver. Ställ tillbaka i ugnen i några minuter tills oliverna är varma.

FÖRSLAG TILL SERVERING

Servera gärna med en kall crème fraiche sås. Smaksätt crème fraiche med lite vitlök, saffran, honung och salt. Eller blanda crème fraiche med mango chutney.

Smaklig måltid!

Tips om kycklingben i ugn

Detta är ett väldigt enkelt recept för att tillaga kycklingben i ugn. Att vända kyckling som ska tillagas, med smaksättningen i en plastpåse, är ett välbeprövat sätt att få kryddorna att jämnt fördela sig. Vill du göra det ännu enklare i köket kan du köpa en färdig kryddblandning och tillsätta i påsen. Det finns goda kryddblandningar med torra kryddor, t ex tacokrydda eller grillmarinader som går lika bra att använda.

Här hittar du fler recept med kyckling i ugn

Om kycklingben

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Kycklingben. Klass A.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

 

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!