
Orientaliska kycklingvingar med kikärtsröra och svart ris
Ingredienser
Kycklingvingar och svart ris
Marinad
Kikärtsröra
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.
Så här gör du
Tina kycklingen om du använder fryst. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingvingarna och brysselkålen. Skär en apelsin och lägg allt i en ugnsfast form. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
Mixa kikärtorna tillsammans med harissa, citronsaft, olivolja och salt och peppar medan kycklingen går i ugnen.
Servera kycklingen tillsammans med kikärtröran och det svarta riset. Toppa med koriander och skuren salladslök.

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs