
Orientaliska kycklingvingar med kikärtsröra och svart ris
Ingredienser
Kycklingvingar och svart ris
Marinad
Kikärtsröra
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.
Så här gör du
Tina kycklingen om du använder fryst. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingvingarna och brysselkålen. Skär en apelsin och lägg allt i en ugnsfast form. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
Mixa kikärtorna tillsammans med harissa, citronsaft, olivolja och salt och peppar medan kycklingen går i ugnen.
Servera kycklingen tillsammans med kikärtröran och det svarta riset. Toppa med koriander och skuren salladslök.

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad