FTB_2516_vingar_libanesiska_vingar_chili_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Orientaliska kycklingvingar med kikärtsröra och svart ris

45 min | Enkelt

Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.

Ingredienser

Kycklingvingar och svart ris

300 g
brysselkål, ansade
1 st
apelsin, skivad
1 kruka
koriander, grovt skuren
3 st
salladslök, fint skivad
4 dl
svart ris

Marinad

1 dl
chilisås
2 msk
harissa
3 st
vitlöksklyftor, rivna
1 msk
spiskummin
1 st
apelsin, saft och skal
1 msk
paprikapulver
2 msk
olivolja
1 tsk
salt

Kikärtsröra

1 burk
kikärtor, avrunna
1 msk
harissa
1 st
citron, saften
3 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.

Så här gör du

Tina kycklingen om du använder fryst. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingvingarna och brysselkålen. Skär en apelsin och lägg allt i en ugnsfast form. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.

Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.

Mixa kikärtorna tillsammans med harissa, citronsaft, olivolja och salt och peppar medan kycklingen går i ugnen.

Servera kycklingen tillsammans med kikärtröran och det svarta riset. Toppa med koriander och skuren salladslök.