
Orientaliska kycklingvingar med kikärtsröra och svart ris
45 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingvingar och svart ris
300 g
brysselkål, ansade
1 st
apelsin, skivad
1 kruka
koriander, grovt skuren
3 st
salladslök, fint skivad
4 dl
svart ris
Marinad
1 dl
chilisås
2 msk
harissa
3 st
vitlöksklyftor, rivna
1 msk
spiskummin
1 st
apelsin, saft och skal
1 msk
paprikapulver
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
Kikärtsröra
1 burk
kikärtor, avrunna
1 msk
harissa
1 st
citron, saften
3 msk
olivolja
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.
Så här gör du
Tina kycklingen om du använder fryst. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingvingarna och brysselkålen. Skär en apelsin och lägg allt i en ugnsfast form. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
Mixa kikärtorna tillsammans med harissa, citronsaft, olivolja och salt och peppar medan kycklingen går i ugnen.
Servera kycklingen tillsammans med kikärtröran och det svarta riset. Toppa med koriander och skuren salladslök.