Indiska kycklingtacos med korianderraita
Ingredienser
Kycklingspett
Korianderraita
Picklad rödlök
Till servering
laga rätten
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingtacos på nytt vis! Rivig kyckling med indiska kryddor. Recept av Markiz Tainton med inspiration av artisten John Lundvik
Så här gör du
Kycklingspett
Blanda alla ingredienser för marinaden i en skål. Lägg i Minutbitarna av kyckling och blanda ordentligt.
Trä kycklingbitarna på grillspett (om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 15 minuter innan för att förhindra att de brinner). Täck över och låt marinera i minst 30 min.
Stek kycklingen på hög värme i en grillpanna i ca 6–8 min per sida, tills kycklingen är genomstekt och fått en fin yta.
Korianderraita
Mixa ingredienserna i en mixer.
Tips! Om du vill ha en sötare smak kan du tillsätta honung.
Picklad rödlök
Lägg den skivade rödlöken i en skål.
Värm vinäger, socker, salt och korianderfrön i en kastrull tills sockret löst sig.
Häll den varma vinägerblandningen över rödlöken och låt stå i 15-30 min.
Tillsätt limejuice när löken svalnat.
Servering
Lägg en varm tortilla på varje tallrik.
Börja med kycklingspetten, toppa med korianderraita och picklad rödlök.
Servera med limeklyftor på sidan och gärna extra koriander.
laga rätten
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel