Bao Bun med kyckling och crunchy jordnötsmajo
Ingredienser
Bao bun chicken satay
Jordnötsmayo
Snabbinlagda grönsaker
Krispig Asian Slaw
Dressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kronfågels kycklinglårfilé i en smarrig bao bun som exploderar av smaker. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Friterad kyckling
Blanda ihop soja, hoisinsås, vitlök och ingefära med kycklingen. Låt marineras i minst 30 min.
Blanda frityrsmeten enligt anvisningen på förpackningen. Doppa kycklingen i smeten. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160 ̊C (ha ett lock till hands under friteringen). Fritera kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga.
Jordnötsmayo
Rör ihop jordnötssmör, vitlök, farinsocker, majonnäs, sojasås och citronsaft tills det är slätt. Tillsätt de hackade nötterna och blanda.
Snabbinlagda grönsaker
Blanda salt och risvinäger i en bunke och vispa tills saltet löst sig.
Skiva zucchini, lök och chili tunt och blanda ner i lagen. Rör runt. Tillsätt sesamfrön och slå upp allt i en lufttät burk. Förvara i kylen.
Asian slaw
Blanda ihop alla ingredienser och häll på dressing.
Buns
Värm bunsen i en ångkokare i ca 10 min. Ett alternativ till ångkokare är att fylla botten på en stor kastrull med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper i botten. Täck med lock så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar.
Fyll bröden med kyckling, de inlagda grönsakerna, jordnötsmayo och toppa med mynta. Servera med krispig asian slaw.