Kycklingpaj_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpaj med grönkål och getost

45 min | Enkelt

Inspireras av Markiz Taintons kycklingpaj med getost och grönkål.

Ingredienser

Kycklingpaj

smör till stekning
1 st
pajdeg, färdig på rulle
1 st
röd lök, fint strimlad
150 g
grönkål, fint strimlad
150 g
getost, smulad
2 st
ägg
2.5 dl
mjölk
salt och peppar

Sallad med rödkål och ruccola

300 g
rödkål, tunt strimlad
50 g
ruccola
2 st
apelsiner
150 g
valnötter
2 msk
honung
flingsalt och nymald svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Inspireras av Markiz Taintons kycklingpaj med getost och grönkål.

Så här gör du

Kycklingpaj

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 1 msk smör i pannan och stek minutbitarna runt om på hög värme, tills kycklingen får en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

Lägg pajdegen i en form, fyll på med kyckling, fint strimlad rödlök, fint hackad grönkål och smulad getost. Krydda med salt och peppar. Vispa samman ägg och mjölk, häll över pajen och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Sallad med rödkål och ruccola

Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel eller mandolin). Skala och filéa apelsinerna. Pressa juicen från resten av apelsinen och spara till dressingen. Blanda apelsinfiléerna med rödkålen och ruccolan. Smaksätt med apelsinjuice, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna med lite flingsalt. Servera salladen med valnötter.