
Kycklingpaj med grönkål och getost
Ingredienser
Kycklingpaj
Sallad med rödkål och ruccola
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Inspireras av Markiz Taintons kycklingpaj med getost och grönkål.
Så här gör du
Kycklingpaj
Sätt ugnen på 200 grader. Smält 1 msk smör i pannan och stek minutbitarna runt om på hög värme, tills kycklingen får en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
Lägg pajdegen i en form, fyll på med kyckling, fint strimlad rödlök, fint hackad grönkål och smulad getost. Krydda med salt och peppar. Vispa samman ägg och mjölk, häll över pajen och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Sallad med rödkål och ruccola
Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel eller mandolin). Skala och filéa apelsinerna. Pressa juicen från resten av apelsinen och spara till dressingen. Blanda apelsinfiléerna med rödkålen och ruccolan. Smaksätt med apelsinjuice, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna med lite flingsalt. Servera salladen med valnötter.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes