
Kyckling- och couscoussallad med yoghurtdressing och pistagenötter
10 min |
Ingredienser
Kyckling- och couscoussallad
300 g
couscous
50 g
gula russin
0.5
gurka, tärnad
50 g
pistagenötter, hackade
1
citron, skal och juice
2 msk
olivolja
3 msk
rostad lök
2 msk
persilja, hackad
Yoghurtdressing
1 dl
mezeyoghurt
0.5
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
dijonsenap

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härlig couscoussallad med frisk smakkombination av kyckling, gula russin, pistagenötter och rostad lök. Yoghurtdressingen har smak av vitlök och dijonsenap och ger salladen dess stjärnglans.
Så här gör du
Kyckling- och couscoussallad: Tillaga couscous efter anvisningarna på förpackningen, exempelvis med kycklingfond. Gör under tiden yoghurtdressingen.
Blanda couscous med gula russin, tärnad gurka och hackade pistagenötter. Vänd i citronjuice och rivet skal samt olivolja.
Toppa med kyckling, rostad lök och hackad persilja.
Yoghurtdressingen: Lägg 1 dl mexeyoghurt i en skål. Riv ner en halv vitlöksklyfta och tillsätt 1 tsk dijonsenap. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Tips!
Ytterligare ett härligt recept med kyckling och couscous hittar du under den här länken.
