Kycklingköttbullar med couscous och tomatsås
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar och tomatsås med couscous

30 min |

Kycklingköttbullar och en mustig tomatsås med oregano och honung spelar huvudrollen. Toppa med en krämig feta och oliver för en härlig sälta.

Ingredienser

300 g
Kycklingköttbullar
4 portioner
fullkornscouscous
150 g
fetaost
1 dl
svarta oliver

Tomatsås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 dl
plockad oregano
0.5 dl
olivolja
1 msk
tomatpuré
1 burk
körsbärstomater
1 msk
honung
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingköttbullar och en mustig tomatsås med oregano och honung spelar huvudrollen. Toppa med en krämig feta och oliver för en härlig sälta.

SÅ HÄR GÖR DU

Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung.

Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.

Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen.

Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och couscous. Toppa med fetaost och oliver.

Smaklig måltid!

Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!