Image (21)
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingsliders med brysselkålsslaw

20 min | Enkelt

Små munsbitar av julens bästa smaker hittar du i dessa saftiga kycklingsliders. Perfekta som tilltugg på glöggminglet eller julbordet.

Ingredienser

Kycklingsliders

1 st
gul lök
1 msk
dijonsenap
10 st
slidersbröd
salt & peppar

Brysselkålsslaw

200 g
brysselkål
1 dl
majonnäs
2 msk
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 tsk
honung
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
citronsaft
100 g
ädelost/blåmögelost
salt & peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Små munsbitar av julens bästa smaker hittar du i dessa saftiga kycklingsliders. Perfekta som tilltugg på glöggminglet eller julbordet.

Så här gör du

Kycklingsliders

Blanda kycklingfärs med schalottenlök, salt, svartpeppar, timjan och dijonsenap tills färsen blir jämn och smidig. Forma små sliders.

Brysselkålslaw

Rör ihop majonnäs, crème fraîche, dijon, honung och citron/vinäger. Tillsätt den tunt strimlade brysselkålen och blanda runt.

Blanda ner ädel/blåmögelosten och blanda försiktigt så att den fördelas utan att helt lösas upp. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå 10 minuter.

Hetta upp en panna och stek sliders i smör eller olja, cirka 2–3 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Rosta sliderbröden lätt. Lägg en rejäl sked brysselkålsslaw i botten, toppa med en varm slider och eventuellt lite extra ost. Ringla över en nypa honung om du vill ha extra julig rund sötma.


Servera direkt – små munsbitar av julens bästa smaker.