Kycklingköttbullar-med-tomatsås-och-spaghetti
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar à la mama mia med spaghetti

30 min |

Till kycklingköttbullar kan du med recept på en fyllig tomatsås gjord på körsbärstomater skapa en enkel måltid med smak av Italien. Lägg där till spaghetti för den riktigt italienska känslan.

Ingredienser

300 g
Kycklingköttbullar
400 g
spaghetti
parmesanost

Tomatsås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 dl
plockad oregano
0.5 dl
olivolja
1 msk
honung
salt och svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Till kycklingköttbullar kan du med recept på en fyllig tomatsås gjord på körsbärstomater skapa en enkel måltid med smak av Italien. Lägg där till spaghetti för den riktigt italienska känslan.

SÅ HÄR GÖR DU

Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.

Koka under tiden spaghettin efter anvisningarna på paketet.

Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Blanda ihop väl med spaghettin och tomatsås. Toppa med resten av oreganon. Riv över parmesanost.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!