Äggröra-med-kycklingbacon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Äggröra och kycklingbacon med en tomat- och rödlöksallad

15 min | Enkelt

Knaperstekt kycklingbacon med äggröra är gott till frukost, brunch eller lunch, ja till och med till middag. Den klassiska tomat- och rödlöksalladen bryter fint av smaken.

Ingredienser

Äggröra med kycklingbacon

6
ägg
3 msk
grädde
salt och peppar
4 msk
gräslök

Tomat- och rödlöksallad

4
tomater, tärnade
1
rödlök, finhackad
2 msk
balsamvinäger
4 msk
olivolja
2 msk
solrosfrön, rostade
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Knaperstekt kycklingbacon med äggröra är gott till frukost, brunch eller lunch, ja till och med till middag. Den klassiska tomat- och rödlöksalladen bryter fint av smaken.

Så här gör du

Tomat- och rödlöksallad: Rosta solrosfrön i en het, torr stekpanna och ställ åt sidan för att svalna.

Tärna tomaterna och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt vinäger och olja och rör om.

Smaka av med salt och peppar. Toppa med solrosfröna.

Äggröra med kycklingbacon: Stek kycklingbaconet i panna. Knäck upp äggen och tillsätt grädden, vispa lätt.

Häll ägg- och gräddblandningen i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills äggen koagulerar. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt hackad gräslök och servera genast tillsammans med baconet och tomatsalladen.

Hej, visste du att?

Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!