
Äggröra och kycklingbacon med en tomat- och rödlöksallad
15 min | Enkelt
Ingredienser
Äggröra med kycklingbacon
200 g
Kycklingbacon
6
ägg
3 msk
grädde
salt och peppar
4 msk
gräslök
Tomat- och rödlöksallad
4
tomater, tärnade
1
rödlök, finhackad
2 msk
balsamvinäger
4 msk
olivolja
2 msk
solrosfrön, rostade

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Knaperstekt kycklingbacon med äggröra är gott till frukost, brunch eller lunch, ja till och med till middag. Den klassiska tomat- och rödlöksalladen bryter fint av smaken.
Så här gör du
Tomat- och rödlöksallad: Rosta solrosfrön i en het, torr stekpanna och ställ åt sidan för att svalna.
Tärna tomaterna och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt vinäger och olja och rör om.
Smaka av med salt och peppar. Toppa med solrosfröna.
Äggröra med kycklingbacon: Stek kycklingbaconet i panna. Knäck upp äggen och tillsätt grädden, vispa lätt.
Häll ägg- och gräddblandningen i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills äggen koagulerar. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt hackad gräslök och servera genast tillsammans med baconet och tomatsalladen.
