Tarte flambé Pizza från Alsace
Ingredienser
Tarte flambé
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tunn och härligt spröd pizza med ursprung i Alsace. Tarte flambé är inte baserad på tomatsås, utan krämig färskost och lagrad ost i kombination med söt lök och salt kycklingbacon.
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt. Stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.
Skiva lök och fördela den jämnt över pizzadagen. Salta, peppra och ringla över olivoljan.
Strimla kycklingbacon och fördela över botten. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Hacka under tiden timjan och rosmarin fint.
Ta ut pizzan och strö örterna över.
Smaklig måltid!
Kronfågels kycklingbacon är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.