
Tarte flambé Pizza från Alsace
20 min | Enkelt
Ingredienser
Tarte flambé
200 g
Valfri pizzadeg
300 g
Philadelphiaost
2
gula lökar, skivade
150 g
riven ost
2 msk
olivolja
1 msk
timjan, hackad
1 msk
rosmarin, hackad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tunn och härligt spröd pizza med ursprung i Alsace. Tarte flambé är inte baserad på tomatsås, utan krämig färskost och lagrad ost i kombination med söt lök och salt kycklingbacon.
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt. Stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.
Skiva lök och fördela den jämnt över pizzadagen. Salta, peppra och ringla över olivoljan.
Strimla kycklingbacon och fördela över botten. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Hacka under tiden timjan och rosmarin fint.
Ta ut pizzan och strö örterna över.
Smaklig måltid!
