Ärtsoppa med kycklingbacon
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mat som får ta tid är fantastisk. En mustig ärtsoppa med stekt kycklingbacon för god sälta serveras med en knäckebrödsmacka och hårdost. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Ärtsoppa
Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort vattnet innan tillagningen. Koka upp ärtorna i en rymlig kastrull med saltat vatten. Tillsätt pepparkorn, mejram, timjan och nejlikor. Skala löken och lägg i den tillsammans med moroten (båda ska vara hela).
Låt ärtorna koka tills de är mjuka (ca 2 timmar). Rör om då och då och avlägsna skum och ärtskal från ytan av soppan. Soppan kan behöva lite extra vatten, beroende på hur mycket ärtorna sugit åt sig och hur hårt man kokar.
Ta upp löken och moroten och servera dem bredvid. Ta upp eventuella kryddnejlikofrön.
Stek kycklingbaconet krispigt i olja och låt det rinna av.
Krydda till slut soppan med två matskedar senap. Servera gärna med en klick senap bredvid. Toppa med krispigt bacon.
Servera med knäckebröd och hårdost.
Ursprung i Kronfågels kycklingbacon: kycklingen är född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Ingredienser kycklingbacon: Kycklingkött 87%, vatten, maltodextrin, potatisstärkelse, salt, stabiliseringsmedel (E407), konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E301).
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd