Kycklinggrillkorv med kryddgrillad blomkål
Ingredienser
Kryddgrillad blomkål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!
Så här gör du
Blomkål
Dela blomkålen i 8 delar och blanda med kryddor och lite olja. Grilla blomkålen på direkt värme under cirka 2 – 3 minuter och grilla sedan mjuk på indirekt värme. Det tar ca 10-15 min.
Skär blomkålen i mindre bitar och blanda den med tomater och salladslök.
Dressing och kycklinggrillkorv
Rör ihop en dressing på citron och resterande olivolja och vänd runt med salladen.
Grilla kycklingkorven och servera direkt med salladen och dressingen.
Till barnen kan man förslagsvis servera korven med bröd.
Ingredienser i den klassiska kycklinggrillkorven är 100% svenskt kycklingkött, rapsolja, potatis, lök, vitpeppar, paprika, muskot, koriander, kardemumma, socker. Korven är stoppad i kollagentarm och är äkta alspånsrökt.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka