
Kycklinggrillkorvmed kryddgrillad blomkål
30 min |
Ingredienser
4
Tomater, tärnade
5
salladslökar, finskurna
1
citron, skal och juice
1 dl
olivolja
Kryddgrillad blomkål
1
blomkål
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
spiskummin, malen
0.5 tsk
anchochili, malen
0.5 tsk
fänkålsfrö, malen

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!
Så här gör du
Dela blomkålen i 8 delar och blanda med kryddor och lite olja. Grilla blomkålen på direkt värme under cirka 2 – 3 minuter och grilla sedan mjuk på indirekt värme. Det tar ca 10-15 min.
Skär blomkålen i mindre bitar och blanda den med tomater och salladslök.
Rör ihop en dressing på citron och resterande olivolja och vänd runt med salladen.
Grilla kycklingkorven och servera direkt med salladen och dressingen.
Till barnen kan man förslagsvis servera korven med bröd.
