Kycklinggrillkorv-Bratwurst-med-kryddgrillad-blomkål,-tomater-och-salladslök
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggrillkorv med kryddgrillad blomkål

30 min |

Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!

Ingredienser

4
Tomater, tärnade
5
salladslökar, finskurna
1
citron, skal och juice
1 dl
olivolja

Kryddgrillad blomkål

1
blomkål
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
spiskummin, malen
0.5 tsk
anchochili, malen
0.5 tsk
fänkålsfrö, malen
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!

Så här gör du

Blomkål

Dela blomkålen i 8 delar och blanda med kryddor och lite olja. Grilla blomkålen på direkt värme under cirka 2 – 3 minuter och grilla sedan mjuk på indirekt värme. Det tar ca 10-15 min.

Skär blomkålen i mindre bitar och blanda den med tomater och salladslök.

Dressing och kycklinggrillkorv

Rör ihop en dressing på citron och resterande olivolja och vänd runt med salladen.

Grilla kycklingkorven och servera direkt med salladen och dressingen.

Till barnen kan man förslagsvis servera korven med bröd.

Hej, visste du att?

Ingredienser i den klassiska kycklinggrillkorven är 100% svenskt kycklingkött, rapsolja, potatis, lök, vitpeppar, paprika, muskot, koriander, kardemumma, socker. Korven är stoppad i kollagentarm och är äkta alspånsrökt.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!