svamprisotto
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kantarellrisotto med Minutstrimlor Lårfilé och Sveciaost

30 min | Enkelt

Läcker, höstinspirerad kantarellrisotto
med strimlad Kycklinglårfilé.Smaksatt med svensk Sveciaost. 

Ingredienser

250 g
avorioris
1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 st
citron, skalet
1 tsk
torkad timjan
2 dl
vitt vin
1.2 liter
svamp eller kycklingbuljong
300 g
kantareller, ansade och rivna i bitar
100 g
smör
olivolja
200 g
Sveciaost, riven eller ost av parmesantyp
50 g
persilja, fint skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Läcker, höstinspirerad kantarellrisotto
med strimlad Kycklinglårfilé.Smaksatt med svensk Sveciaost. 

Så här gör du

Ansa kantareller och riv ner i mindre bitar. Stek med smör och olivolja i en separat stekpanna. Salta och peppra.

Hacka lök och vitlök. Riv citronskal över den strimlade kycklinglårfilén.

Ta fram en vid kastrull. Klicka i smör, olivolja och tillsätt lök, vitlök samt torkad timjan. Tillsätt Minutstrimlor Lårfilé och fräs i ca 3-4 minuter utan att de tar färg.

Tillsätt ris och låt det svettas i någon minut. När det är glansigt, tillsätts vinet. Låt vinet koka in.

Späd risotton med den varma buljongen. Ungefär 2 dl åt gången. Risotton ska koka lugnt hela tiden och kokningen ska ej avstanna. Detta tar ungefär 16 minuter.

Riv Sveciaosten.

När risotton har en krämig konsistens tillsätts ost, stekta kantareller och persilja. Rör runt med slev några varv och servera direkt!