svamprisotto
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kantarellrisotto med kyckling och sveciaost

30 min | Enkelt

Underbart höstig kantarellrisotto med strimlad lårfilé. Smaksatt med svensk sveciaost. 

Ingredienser

250 g
avorioris
1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 st
citron, skalet
1 tsk
torkad timjan
2 dl
vitt vin
1.2 liter
svamp eller kycklingbuljong
300 g
kantareller, ansade och rivna i bitar
100 g
smör
olivolja
200 g
sveciaost, riven eller ost av parmesantyp
50 g
persilja, fint skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Underbart höstig kantarellrisotto med strimlad lårfilé. Smaksatt med svensk sveciaost. 

Så här gör du

Koka upp buljongen och håll varm på spisen.

Ansa kantarellerna och riv ner i mindre bitar. Stek med smör och olivolja i en separat stekpanna. Salta och peppra.

Hacka löken och vitlöken. Riv citronskal över minutstrimlorna.

Ta fram en vid kastrull. Klicka i smör, olivolja och tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Tillsätt kycklingen och fräs i ca 3-4 minuter utan att det tar färg.

Tillsätt riset och låt det svettas i någon minut. När det är glansigt så tillsätts vinet. Låt vinet koka in.

Späd risotton med den varma buljongen. Ungefär 2 dl åt gången. Risotton ska koka lugnt hela tiden och kokningen ska ej avstanna. Detta tar ungefär 16 minuter.

Riv sveciaosten.

När risotton har en krämig konsistens tillsätts osten, de stekta kantarellerna och persiljan. Rör runt med slev några varv och servera direkt!