KycklingSteak med potatisgratäng och rostad vitlökssås
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktig festmåltid på endast fem ingredienser
Så här gör du
Potatisgratäng
Sätt ugnen på 225ºC.
Skiva potatis och vitlök tunt. Koka upp grädde och vitlök med salt och peppar. Blanda ner potatis i den varma grädden. Koka upp under omrörning. Häll potatisen i en ugnsform.
Häll allt på i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min.
KycklingSteak
Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög värme i olja i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt.
Vitlökssås & tomatsallad
Hetta upp pannan som du stekt kyckling i, riv ner 2 klyftor vitlök. Fräs i några minuter.
Tillsätt grädde och koka upp, låt reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och dela tomater blanda med olja, salt och peppar.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel