M15_Omelett_salladskyckling_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Öppen fransk omelett på två vis med salladskyckling

15 min | Enkelt

Fransk öppen omelett med stekt skivad salladskyckling Caesar av Markiz Tainton med två goda fyllningar. Middag på 15 minuter!

Ingredienser

omelette

8 st
ägg
2 dl
mjölk
1 krm
salt
2 msk
smör

Tomat, spenat och kycklingfyllning

1 msk
smör
0.5 st
rödlök, finhackad
1 klyfta
vitlök, finhackad
10 st
körsbärstomater
50 g
babyspenat
2 msk
mynta

Svamp och kycklingfyllning

1 msk
smör
1 klyfta
vitlök, finhackad
100 g
valfri svamp
2 msk
persilja, skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fransk öppen omelett med stekt skivad salladskyckling Caesar av Markiz Tainton med två goda fyllningar. Middag på 15 minuter!

Så här gör du

Öppen fransk omelett

Vispa ägg med en gaffel och tillsätt mjölk och salt.

Hetta upp en stekpanna med lite smör i och stek omeletten på medelhög värme, i 5-10 minuter, tills äggblandningen har stannat.

Tomat och spenatfyllning

Värm upp en stekpanna med lite smör.

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs det mjukt, tillsätt kycklingen och stek i ca 1 minut.

Halvera tomaterna och lägg i, tillsammans med kyckling och löken.

Tillsätt spenat och smaka av det hela med lite mynta.

Lägg på fyllningen och servera direkt!

Svamp och kycklingfyllning

Värm upp en stekpanna med lite smör.

Skala och finhacka  vitlök. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt kyckling och stek i ca 2-3 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar.

Lägg på fyllningen och servera direkt!

Hej, visste du att?

Kyckling stekt och skivad Caesar, är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.