
Öppen fransk omelett på två vis med salladskyckling
Ingredienser
omelette
Tomat, spenat och kycklingfyllning
Svamp och kycklingfyllning
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fransk öppen omelett med stekt skivad salladskyckling Caesar av Markiz Tainton med två goda fyllningar. Middag på 15 minuter!
Så här gör du
Öppen fransk omelett
Vispa ägg med en gaffel och tillsätt mjölk och salt.
Hetta upp en stekpanna med lite smör i och stek omeletten på medelhög värme, i 5-10 minuter, tills äggblandningen har stannat.
Tomat och spenatfyllning
Värm upp en stekpanna med lite smör.
Skala och finhacka lök och vitlök, fräs det mjukt, tillsätt kycklingen och stek i ca 1 minut.
Halvera tomaterna och lägg i, tillsammans med kyckling och löken.
Tillsätt spenat och smaka av det hela med lite mynta.
Lägg på fyllningen och servera direkt!
Svamp och kycklingfyllning
Värm upp en stekpanna med lite smör.
Skala och finhacka vitlök. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt kyckling och stek i ca 2-3 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar.
Lägg på fyllningen och servera direkt!
Stekt salladskyckling Caesar, är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.