
Kycklingmacka med grönkålskräm
30 min | Enkelt
Ingredienser
4 skivor
bröd, valfri sort
200 g
grönkål
3 msk
smör
1 dl
crème fraiche
1 msk
citronsaft
2 krm
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
picklad rödlök
Salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd med fördel gårdagens kycklingrester till den här goda kycklingmackan av Markiz Tainton.
Så här gör du
Grönkålskräm
Skär bort den grova mittnerven på grönkålen. Skär grönkålen i mindre bitar och koka den mjuk. Häll av allt vatten och krama ur det sista med händerna.
Blanda grönkålen till en krämig sallad med smör och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Välj ditt favoritjulbröd till denna macka, och skär upp 1 st skiva per portion. Toppa med grönkålskräm och lägg sedan på kyckling från gårdagen eller Stekt & Skivad kyckling från Kronfågel som är färdig att serveras. Toppa kycklingen på din macka med picklad rödlök.