Kycklingmacka_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingmacka med grönkålskräm

30 min | Enkelt

Använd med fördel gårdagens kycklingrester till den här goda kycklingmackan av Markiz Tainton.

Ingredienser

4 skivor
bröd, valfri sort
200 g
grönkål
3 msk
smör
1 dl
crème fraiche
1 msk
citronsaft
2 krm
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
picklad rödlök
Salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Använd med fördel gårdagens kycklingrester till den här goda kycklingmackan av Markiz Tainton.

Så här gör du

Grönkålskräm

Skär bort den grova mittnerven på grönkålen. Skär grönkålen i mindre bitar och koka den mjuk. Häll av allt vatten och krama ur det sista med händerna.

Blanda grönkålen till en krämig sallad med smör och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Välj ditt favoritjulbröd till denna macka, och skär upp 1 st skiva per portion. Toppa med grönkålskräm och lägg sedan på kyckling från gårdagen eller Stekt & Skivad kyckling från Kronfågel som är färdig att serveras. Toppa kycklingen på din macka med picklad rödlök.

Hej, visste du att?

Kronfågels kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.