Receptbild_webb_2
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vårprimörer med smörstekt bröstfilé och ramslökcrème

min | Medelsvårt

Mjäll kycklingbröstfilé med våriga och eleganta smaker av ramslök och ägg.

Ingredienser

Kyckling

Smör till stekning
3 klyftor
vitlök krossade
2 kvistar
timjan
Salt och peppar

Vårsallad med primörer

1 knippe
sparris
8 späda
morötter
200 g
sockerärtor
4 st
gul- eller polkabetor, kokta och klyftade
50 st
rädisor, tunt skivade
100 g
smör
4
kokta ägg
Smörgåskrasse

Ramslökscrème

2
hela ägg
1.5 msk
dijonsenap
1.5 msk
citronsaft
1 tsk
salt
4 dl
rapsolja
50 ca
ramslöksblad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mjäll kycklingbröstfilé med våriga och eleganta smaker av ramslök och ägg.

Så här gör du

Kyckling

Salta och peppra kycklingen och stek den i smör tillsammans med krossad vitlök och timjanskvistar. Stek c 3 min på varje sida och ös med smöret. Baka klart i ugn på 140 grader tills innertemperaturen når 70 grader. Låt vila i 5 min och skär sen upp i skivor.

Vårsallad med primörer

Skala morötter och sparris. Koka upp saltat vatten med smör och blanchera sparrisen i 3 min tillsammans med sockerärtor. Ta ur vattnet och kyl ner i kallt vatten. Koka morötterna i samma vatten i ca 6 minuter. Ta ut och kyl ner. Koka polkabetorna tills de blir mjuka. Kyl ner och klyfta. Så långt går det att förbereda.

Ramslökscrème

Skär ramslöken tunt och blanda i en mixerkanna tillsammans med hela ägg, citronsaft salt och dijonsenap.  Slå på oljan och mixa med en mixerstav mot botten tills den tjocknar. Se gärna här för hur du mixar en majonnäs.

Koka äggen i 6 minuter. Låt svalna i kallt vatten och skala.

Servering

Vid servering värm upp primörerna i smörat vatten innan de läggs på fatet. Dela äggen och fördela på fatet. Toppa med skivade rädisor. Klicka ramslöksmajonnäs över primörerna och toppa med skivad kyckling och klipp lite smörgåskrasse över. Tips! Vill du göra salladen matigare så tillsätt även potatis i salladen.