Vårprimörer med smörstekt bröstfilé och ramslökcrème
Ingredienser
Kyckling
Vårsallad med primörer
Ramslökscrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mjäll kycklingbröstfilé med våriga och eleganta smaker av ramslök och ägg.
Så här gör du
Kyckling
Salta och peppra kycklingen och stek den i smör tillsammans med krossad vitlök och timjanskvistar. Stek c 3 min på varje sida och ös med smöret. Baka klart i ugn på 140 grader tills innertemperaturen når 70 grader. Låt vila i 5 min och skär sen upp i skivor.
Vårsallad med primörer
Skala morötter och sparris. Koka upp saltat vatten med smör och blanchera sparrisen i 3 min tillsammans med sockerärtor. Ta ur vattnet och kyl ner i kallt vatten. Koka morötterna i samma vatten i ca 6 minuter. Ta ut och kyl ner. Koka polkabetorna tills de blir mjuka. Kyl ner och klyfta. Så långt går det att förbereda.
Ramslökscrème
Skär ramslöken tunt och blanda i en mixerkanna tillsammans med hela ägg, citronsaft salt och dijonsenap. Slå på oljan och mixa med en mixerstav mot botten tills den tjocknar. Se gärna här för hur du mixar en majonnäs.
Koka äggen i 6 minuter. Låt svalna i kallt vatten och skala.
Servering
Vid servering värm upp primörerna i smörat vatten innan de läggs på fatet. Dela äggen och fördela på fatet. Toppa med skivade rädisor. Klicka ramslöksmajonnäs över primörerna och toppa med skivad kyckling och klipp lite smörgåskrasse över. Tips! Vill du göra salladen matigare så tillsätt även potatis i salladen.