Rosmarinstekt-kyckling-med-jordärtskockspuré,-kompott,-schalottenlök-och-äpple
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hel kyckling i ugn med jordärtskockspuré, kompott på schalottenlök och äpple

80 min | Enkelt

Laga en hel kyckling i ugn, fylld med äpplen och rosmarin. En kompott av schalottenlök och en sida av jordärtskockpuré fulländar denna smålyxiga rätt.

Ingredienser

Hel kyckling i ugn

1
Gårdskyckling
1 kruka
rosmarin
2
äpplen
1
citron
1
vitlök
salt och peppar

Jordärtskockspuré

500 g
jordärtskocka, skalad
100 g
mandelpotatis, skalad
5.5 dl
mjölk
2 dl
gräddfil

Äppel- och Lökkompott

6
bananschalottenlökar, skivade
2
äpplen, skivade och skalade
3 msk
äppelcidervinäger
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Laga en hel kyckling i ugn, fylld med äpplen och rosmarin. En kompott av schalottenlök och en sida av jordärtskockpuré fulländar denna smålyxiga rätt.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen runt om och inuti. Skär bitar av två äpplen och fyll kycklingen. Lägg även in rosmarinkvistar.

Dela vitlök och citron och lägg in i kycklingen. Sätt in kycklingen i ugnen.

Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk sen temperaturen till 100°.

Ugnsstek nu i ytterligare 45 minuter.

Kolla om kycklingen är klar med en termometer vid lårbenet. Innertemperatur ska där vara 80°.

Skala potatisen och jordärtskockorna. Koka de mjuka i mjölk. Häll av.

Mixa potatisen, skockorna och gräddfilen släta i en matberedare. Smaka av salt.

Skiva schalottenlöken. Skala äpplena och skiva även dessa. Fräs löken.

Sänk temperaturen på löken och lägg ner äpplena. Låt smälta ihop under cirka 15 minuter.

Avsluta med vinäger, salt och peppar.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!