Hel kyckling i ugn med jordärtskockspuré, kompott på schalottenlök och äpple
Ingredienser
Hel kyckling i ugn
Jordärtskockspuré
Äppel- och Lökkompott
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga en hel kyckling i ugn, fylld med äpplen och rosmarin. En kompott av schalottenlök och en sida av jordärtskockpuré fulländar denna smålyxiga rätt.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen runt om och inuti. Skär bitar av två äpplen och fyll kycklingen. Lägg även in rosmarinkvistar.
Dela vitlök och citron och lägg in i kycklingen. Sätt in kycklingen i ugnen.
Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk sen temperaturen till 100°.
Ugnsstek nu i ytterligare 45 minuter.
Kolla om kycklingen är klar med en termometer vid lårbenet. Innertemperatur ska där vara 82°.
Skala potatisen och jordärtskockorna. Koka de mjuka i mjölk. Häll av.
Mixa potatisen, skockorna och gräddfilen släta i en matberedare. Smaka av salt.
Skiva schalottenlöken. Skala äpplena och skiva även dessa. Fräs löken.
Sänk temperaturen på löken och lägg ner äpplena. Låt smälta ihop under cirka 15 minuter.
Avsluta med vinäger, salt och peppar.
Smaklig måltid!
Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett