Ugnsbakade kycklingbröst med örter och potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.
Så här gör du
Ugnsbakad kyckling
Sätt ugnen på 180°. Tvätta potatisen och skiva den i en halv cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform (25×30) tillsammans med kycklingen.
Krydda kycklingen med olivolja, salt och peppar. Krossa oskalad vitlök lätt och mixa ordentligt med potatis och kyckling. Ta bort kycklingen och fördela ut potatisen i ett jämnt lager i formen.
Lägg kycklingbröst på gallret, med skinnet nedåt och placera ugnsformen med potatis under kycklingen. Tillagning i ugn i 15 minuter.
Ta ut och lägg kycklingen ovanpå potatisen.
(Om du vill ha skinnet lite mera krispigt hettar du upp en stekpanna, lägger i smör samt olivolja och steker skinnsidan ngn minut före severing).
Plocka bladen från rosmarinkvistarna. Gör strimlor av citronskalen med en potatisskalare. Mixa blad och skal med olivoljan, strö över kyckling och potatis.
Häll på citronens saft och sätt sedan i ugnen i ytterligare 5- 10 minuter. Servera gärna med en god tomatdipp, och använd mer salt och peppar vid behov.
Ändra antal portioner beroende på hur många personer ni är så får du rätt innehåll på din inköpslista. Funktionen för portioner ser du högst upp ovanför ingredienser i vänsterkolumnen. Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett