
Ugnsbakade kycklingbröst med örter och potatis
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.
Så här gör du
Sätt ugnen på 180°. Tvätta potatisen och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform (25×30) tillsammans med kycklingen.
Krydda kycklingen med olivolja, salt och peppar. Krossa den oskalade vitlöken lätt och blanda ordentligt med potatis och kyckling. Ta bort kycklingen och sprid ut potatisen i ett jämnt lager i formen.
Lägg kycklingen direkt på gallret, med skinnsidan nedåt och ställ ugnsformen med potatis under kycklingen. Stek i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och lägg kycklingen ovanpå potatisen.
Plocka bladen från rosmarinkvistarna. Gör strimlor av citronskalen med en potatisskalare. Blanda blad och skal med olivolja, strö ovanpå kyckling och potatis.
Häll på citronens saft och ställ sedan i ugnen i ytterligare 5- 10 minuter. Servera gärna med en god tomatdipp.
Smaklig måltid!


Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur