Ugnsbakade-kycklingbröst-med-örter-och-potatis
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakade kycklingbröst med örter och potatis

30 min | Enkelt

Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.

Ingredienser

4 st
Bosarp ekologisk bröstfilé
400 g
potatis
2 msk
olivolja
6
vitlöksklyftor
2 stjälkar
färsk rosmarin
1
citron, skal och saft
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 180°. Tvätta potatisen och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform (25×30) tillsammans med kycklingen.

Krydda kycklingen med olivolja, salt och peppar. Krossa den oskalade vitlöken lätt och blanda ordentligt med potatis och kyckling.  Ta bort kycklingen och sprid ut potatisen i ett jämnt lager i formen.

Lägg kycklingen direkt på gallret, med skinnsidan nedåt och ställ ugnsformen med potatis under kycklingen. Stek i ugnen i 15 minuter.

Ta ut och lägg kycklingen ovanpå potatisen.

Plocka bladen från rosmarinkvistarna. Gör strimlor av citronskalen med en potatisskalare. Blanda blad och skal med olivolja, strö ovanpå kyckling och potatis.

Häll på citronens saft och ställ sedan i ugnen i ytterligare 5- 10 minuter. Servera gärna med en god tomatdipp.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!