Ugnsbakade-kycklingbröst-med-örter-och-potatis
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakade kycklingbröst med örter och potatis

30 min | Enkelt

Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.

Ingredienser

400 g
potatis
2 msk
olivolja
6
vitlöksklyftor
2 stjälkar
färsk rosmarin
1
citron, skal och saft
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Läckert recept på ugnsbakat kycklingbröst som kryddats med härliga örter. Med skivad potatis blir rätten en riktig höjdare.

Så här gör du

Ugnsbakad kyckling

Sätt ugnen på 180°. Tvätta potatisen och skiva den i en halv cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform (25×30) tillsammans med kycklingen.

Krydda kycklingen med olivolja, salt och peppar. Krossa oskalad vitlök lätt och mixa ordentligt med potatis och kyckling. Ta bort kycklingen och fördela ut potatisen i ett jämnt lager i formen.

Lägg kycklingbröst på gallret, med skinnet nedåt och placera ugnsformen med potatis under kycklingen. Tillagning i ugn i 15 minuter.

Ta ut och lägg kycklingen ovanpå potatisen.

(Om du vill ha skinnet lite mera krispigt hettar du upp en stekpanna, lägger i smör samt olivolja och steker skinnsidan ngn minut före severing).

Plocka bladen från rosmarinkvistarna. Gör strimlor av citronskalen med en potatisskalare. Mixa blad och skal med olivoljan, strö över kyckling och potatis.

Häll på citronens saft och sätt sedan i ugnen i ytterligare 5- 10 minuter. Servera gärna med en god tomatdipp, och använd mer salt och peppar vid behov.

Tips gällande portioner:

Ändra antal portioner beroende på hur många personer ni är så får du rätt innehåll på din inköpslista. Funktionen för portioner ser du högst upp ovanför ingredienser i vänsterkolumnen. Smaklig måltid!