
Spett med Kycklingköttbullarjordnötssås och ris
15 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
2 msk
röd currypasta
2 msk
matolja
1 burk
kokosgrädde (400g)
1 st
kycklingbuljongtärning
1 dl
jordnötter, krossade
olja och smör till stekning
4 portioner
basmatiris
lime och sallad till servering

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hämta - lämna - skjutsa - spett
Kycklingköttbullar med smakrik jordnötssås och ris
Så här gör du
Trä Kycklingköttbullar på spett. Stek i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 3 min.
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta. Fräs i ca 2 min. Rör ner kokosgrädde och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Hacka jordnötter. Rör ner i såsen.
Servera kycklingköttbullespetten med jordnötssås, ris samt gärna en sallad och några limeklyftor.

Testa vår Bosarpkyckling!

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi