Svampsoppa och tunnbrödsrulle med kyckling
Ingredienser
Svampsoppa
Tunnbrödrulle med kyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En snabb, len och enkel svampsoppa med en god tunnbrödsrulle fylld med ricotta och kyckling. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Svampsoppa
Ansa eller skölj svampen och skiva den. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Häll svampen i en kastrull. Tillsätt 1 dl av vattnet och låt svampen förvällas på låg värme tills all vätska har kokat bort.
Fräs schalottenlök och vitlök i smör i en stor kastrull på medelvärme tills de mjuknar. Tillsätt svampen och vinet, låt koka ihop några minuter.
Tillsätt kantarellfonden, resten av vattnet och grädden. Koka i 10 minuter på svag värme. Tillsätt mjölken. Krydda med salt och vitpeppar och mixa blandningen slät med en stavmixer.
Tunnbrödsrulle
Bred ut ricotta på tunnbrödet, fördela örterna och kycklingen. Rulla ihop till en rulle och dela i två delar.
Toppa soppan med timjan och servera med tunnbrödsrullen.
Classic stekt och shivad kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd