
Svampsoppa och tunnbrödsrulle med kyckling
30 min | Enkelt
Ingredienser
Svampsoppa
250 g
skogschampinjoner, skivad
2 st
bananschalottenlök, finhackad
1 klyfta
vitlök, hackad
2 msk
smör
2 dl
vitt vin
3 msk
koncentrerad kantarellfond
6 dl
vatten
3 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
salt och vitpeppar
Tunnbrödrulle med kyckling
4 st
mjuka tunnbröd
2 dl
ricotta
1 knippe
mynta, finhackad
färsk timjan till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En snabb, len och enkel svampsoppa med en god tunnbrödsrulle fylld med ricotta och kyckling. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Svampsoppa
Ansa eller skölj svampen och skiva den. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Häll svampen i en kastrull. Tillsätt 1 dl av vattnet och låt svampen förvällas på låg värme tills all vätska har kokat bort.
Fräs schalottenlök och vitlök i smör i en stor kastrull på medelvärme tills de mjuknar. Tillsätt svampen och vinet, låt koka ihop några minuter.
Tillsätt kantarellfonden, resten av vattnet och grädden. Koka i 10 minuter på svag värme. Tillsätt mjölken. Krydda med salt och vitpeppar och mixa blandningen slät med en stavmixer.
Tunnbrödsrulle
Bred ut ricotta på tunnbrödet, fördela örterna och kycklingen. Rulla ihop till en rulle och dela i två delar.
Toppa soppan med timjan och servera med tunnbrödsrullen.