Strimlad-kycklingkebab-i-pitabröd
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Strimlad kycklinglårfilé med kebabkrydda i pitabröd

25 min |

Kycklinglårfilé kebab som är mycket god och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.

Ingredienser

Kycklinglårfilé kebab

2 msk
kebabkrydda
4
pitabröd
2
tomater, tärnade
1
rödlök, tunt skivad
2 msk
persilja
4
rädisor, tunt skivade
3
fefferonis, tunt skivade
2 msk
olivolja
2 dl
meze-yoghurt

Chilisås

1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
krossade tomater
1 dl
chilisås
1 tsk
tabasco eller harissa
0.5
rökt paprikapulver
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklinglårfilé kebab som är mycket god och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.

Så här gör du

Chilisås: Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt tomater. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

Tillsätt övriga ingredienser. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.

Blanda en sallad av grönsakerna. Vänd i olivolja och smaka av med salt.

Blanda kycklingen med kebabkrydda

Stek kycklingen snabbt i olja tillsammans tills den är genomstekt.

Värm bröden och fyll med yoghurt, chilisås, sallad och kyckling.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels strimlade lårfilé är 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!