Strimlad kycklinglårfilé med kebabkrydda i pitabröd
Ingredienser
Kycklinglårfilé kebab
Chilisås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklinglårfilé kebab som är mycket god och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.
Så här gör du
Chilisås: Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt tomater. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Blanda en sallad av grönsakerna. Vänd i olivolja och smaka av med salt.
Blanda kycklingen med kebabkrydda
Stek kycklingen snabbt i olja tillsammans tills den är genomstekt.
Värm bröden och fyll med yoghurt, chilisås, sallad och kyckling.
Smaklig måltid!
Kronfågels strimlade lårfilé är 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett