Enchiladas_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

30 min | Enkelt

Ibland så måste man helt enkelt äta enchiladas med kyckling. Gott och barnvänligt.

Ingredienser

Kycklingenchilada

600 g
minutstrimlor
olivolja till stekning
1 st
gul lök, finhackad
2 klyftor
vitlök, krossade
2 st
röd spetspaprika, skivad
1 msk
spiskummin
1 tsk
malda korianderfrön
1 burk
krossade tomater
1 dl
färdig tomatsalsa valfri styrka
1 dl
vatten
salt och peppar
8 st
tortillabröd
3 dl
riven ost
2 st
lime i klyftor till garnering

pico de gallo

4 st
tomater, tärnade
1 knippe
koriander, fint skuren
1 knippe
salladslök, fint skuren
1 msk
spiskummin
2 msk
olivoja
1 st
lime, saft och skal
tabasco valfri mängd
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ibland så måste man helt enkelt äta enchiladas med kyckling. Gott och barnvänligt.

Så här gör du

Fräs kycklingen med olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, paprika och kryddor. Fräs i några minuter. Slå sen på krossad tomat, vatten och salsa. Koka i ca 5 minuter.

Lägg på kycklingröran på varje tortillabröd och rulla ihop och lägg allt i en ugnsform. Strö över osten och baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.  Servera med pico de gallo och gärna gräddfil.

Pico de gallo

Tärna tomaterna och skär koriander och vårlök. Tillsätt spiskummin, tabasco, limesaft och skal samt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar