Kycklingstroganoff med blomkålsris
Ingredienser
Kycklingkorvstroganoff
Blomkålsris
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.
Så här gör du
Stroganoff
Strimla korv, lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprikan, skär i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv tillsammans med lök, vitlök och paprika i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, persilja, paprikapulver och 1 buljongtärning, låt puttra i 5 minuter. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ytterligare 5-10 minuter på låg värme.
Blomkålsris
Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an. Häll tillbaks riset och riven blomkål i kastrullen, lägg på en ren kökshandduk och lock. Låt stå i 4-5 min.
Servera allt tillsammans med morotsstavar
Kolhydrater 20% av RDI
Fibrer 15% av RDI
Protein 23% av RDI
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel