Langos_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Langos med kycklingköttbullar och kycklingprinskorvar

min | Medelsvårt

Friterade vörtlangos med juliga toppings. Recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Langos

25 g
jäst
3 dl
vatten
1 st
potatis, kokt
1 tsk
salt
0.5 dl
vörtkryddsmix
7 dl
vetemjöl special
1 dl
vetemjöl till utbakning
5 dl
frityrolja

Topping med kycklingprinskorv

4 msk
dijonsenap
3 dl
crème fraiche
salt och peppar
2 msk
pepparrot färsk, riven

Topping med kycklingköttbullar

200 g
rödbetssallad
groddar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friterade vörtlangos med juliga toppings. Recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Langos

Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt, vörtkrydda och vetemjöl. Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg och låt jäsa 35-40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut ovalformade langos, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 minuter på väl mjölat bakplåtspapper.

Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och hetta upp oljan. Prova med en liten bit vitt bröd.

Fritera dina langos, ett i taget, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper och låt svalna.

Topping med kycklingprinskorv

Rör ut senapen i crème fraiche och vispa grädden lätt. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp oljan och stek kycklingprinskorven.

Toppa dina langos med senapskräm, kycklingprinskorv och riven pepparrot.

Topping med kycklingköttbullar

Dela köttbullarna i två och stek i smör. Toppa dina langos med rödbetssalladen, köttbullar och groddar.