(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Svampomelett med strimlad kyckling

20 min | Enkelt

En fluffig och krämig omelett svampfyllning och toppad med strimlad kyckling

Ingredienser

3 st
ägg
100 g
Svamp, valfri sort (i receptet har vi använt kantareller och trattkantareller)
0.5 st
gul lök
50 g
ost (helst Västerbottensost)
persilja för topping
salt och peppar
smör eller olja för stekning
Nyhet
Testa vår nyhet strimlad kyckling nu!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En fluffig och krämig omelett svampfyllning och toppad med strimlad kyckling

Så här gör du

Värm upp en stekpanna med smör eller olja på medelvärme.

Lägg i de hackade löken och stek tills de är mjuka och genomskinliga.

Tillsätt svamparna och stek tills de är mjuka och har släppt ifrån sig sin vätska. Låt vätskan koka bort.

I en skål, vispa äggen och rör i riven ost om du vill ha en extra krämig omelett. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Häll äggblandningen över svamp och lök i stekpannan.
När botten börjat stelna, strössla över strimlad kyckling.

Låt omeletten steka i några minuter tills botten är fast.

Använd en stekspade för att försiktigt lyfta och vika omeletten på mitten.

Låt omeletten steka i ytterligare någon minut tills den är genomstekt efter din smak.

Servera omeletten varm med några färska örter eller en sallad på sidan om du vill.

Nyhet
Testa vår nyhet strimlad kyckling nu!