Thanksgiving_stor_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tillbehör till Thanksgiving av Markiz Tainton

120 min | Medelsvårt

Klassiska tillbehör med twist till den perfekta kycklingmiddagen,
med signatur Markiz Tainton. Njut av en härlig thanksgiving med nära och kära.

Ingredienser

Cornbread

4 dl
färsk kokt majs
2.5 dl
vetemjöl
3 dl
majsmjöl
2 msk
bakpulver
2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 krm
ingefära mald
1 tsk
chilipulver
1 tsk
kardemumma
1 msk
nigellafrön (svartkummin)
2 msk
farinsocker
5 dl
vatten

Brysselkålssallad med ädelost, nötter och honung

100 g
hasselnötter
400 g
brysselkål
75 g
smör
0.75 dl
tranbär, torkade
100 g
ädelost
0.5 st
citron, skalet
honung
salt och peppar

Vitlöksfrästa haricots verts

200 g
haricots verts
200 g
ostronskivling, strimlad
frityrolja att fritera i
4 cm
färsk ingefära
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
1 st
grön chili finhackad
1 st
salladslök, finskuren
1 msk
japansk soja
olivolja till stekning

Grillad sötpotatis med limekräm och chili

3 st
sötpotatis
olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 dl
crème fraiche
0.75 dl
olivolja
1 st
lime, skalet
1 knippe
gräslök, finskuren
1 st
röd chili, finhackad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiska tillbehör med twist till den perfekta kycklingmiddagen,
med signatur Markiz Tainton. Njut av en härlig thanksgiving med nära och kära.

Så här gör du

Cornbread

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa 3 dl av majsen till en puré, spara 1 dl.
Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver, salt, peppar, chilipulver, ingefära, kardemumma och nigellafrön. Rör sedan i farinsocker, hel majs, majspuré och vatten.  Rör till en jämn smet.

Smöra två ugnssäkra formar (ca 20 x 20 cm, för 6 port). Bred ut smeten i de smorda formarna Grädda i ugn ca 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.

Brysselkålssallad med ädelost, nötter och honung

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg hasselnötter på en plåt och rosta i ca 4-5 minuter, tills de fått färg.

Koka brysselkål i 3 minuter. Bryn smör i stekpanna tills det är gyllene, stek brysselkål några minuter under omrörning. Den ska få lite färg och bli lite krispig på ytan.  Salta och peppra.

Blanda brysselkål med tranbär, hasselnötter och smula över ost. Toppa med honung och citronzest. Smaka av med salt och peppar.

Vitlöksfrästa haricots verts

Värm olja till 180 grader.
Fritera ostronskivling tills den blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Fritera därefter haricots verts tills de får färg och blir lätt skrynkliga. Låt rinna av på hushållspapper.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs ingefära, vitlök och chili tills allt mjuknar och får färg. Avsluta med att vända ner salladslök som får fräsa med lite snabbt. Häll på soja och låt koka in. Vänd ner friterad ostronskivling och haricots verts.

Servera genast.

Grillad sötpotatis med limekräm och chili

Koka sötpotatis med skal i välsaltat vatten tills den är mjuk. Låt svalna. Dela på längden. Ringla olivolja över snittytan. Strö över flingsalt och peppra.

Grilla sötpotatishalvorna på båda sidor tills de fått rikligt med färg.

Vispa crème fraiche och tillsätt olivolja. Riv i limeskal. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera sötpotatisen med en klick limekräm och toppa med finhackad gräslök och chili.