(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak med potatisgratäng och rostad vitlökssås

45 min | Enkelt

En riktig festmåltid på endast fem ingredienser

Ingredienser

1 kg
fast potatis, tunt skivad
4 klyftor
vitlök, skivad
1 l
grädde (5 dl till potatisgratäng, 5 dl till sås)
4 st
tomater
(salt, peppar, olja)

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En riktig festmåltid på endast fem ingredienser

Så här gör du

Potatisgratäng

Sätt ugnen på 225ºC.

Skiva potatis och vitlök tunt. Koka upp grädde och vitlök med salt och peppar. Blanda ner potatis i den varma grädden. Koka upp under omrörning. Häll potatisen i en ugnsform.

Häll allt på i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min.

KycklingSteak

Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög värme i olja i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt.

Vitlökssås & tomatsallad

Hetta upp pannan som du stekt kyckling i, riv ner 2 klyftor vitlök. Fräs i några minuter.

Tillsätt grädde och koka upp, låt reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.

Skölj och dela tomater blanda med olja, salt och peppar.