Ugnsgrillad-kyckling-med-rostad-mandelpotatis,-champinjoner-och-citronsky
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsgrillad hel kyckling med rostad mandelpotatis, champinjoner, citronsky

100 min | Enkelt

En ugnsgrillad hel kyckling med de klassiska smakerna vitlök, citron och timjan sprider verkligen en ljuvlig doft i köket. Allt i samma panna gör det till en lika lättlagad som god festrätt.

Ingredienser

Ugnsgrillad hel kyckling

1
Bosarpkyckling - Ekologisk Hel kyckling
3
citroner
1 hel
vitlök
2 dl
olivolja
600 g
mandelpotatis
400 g
champinjoner, delade
2
rödlökar, skivade
1 kruka
timjan
4 dl
kycklingbuljong
50 g
smör
Maizena till redning
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En ugnsgrillad hel kyckling med de klassiska smakerna vitlök, citron och timjan sprider verkligen en ljuvlig doft i köket. Allt i samma panna gör det till en lika lättlagad som god festrätt.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175°. Förbered kycklingen genom att krydda runt om med salt och peppar. Gnid in skinnet med citronjuice från 1 citron och lite olivolja.

Dela och skala 1 hel vitlök och 1 citron, lägg inuti kycklingen med lite timjan.

 

Dela champinjonerna i 4 delar, blanda svampen med olivolja och dela potatisarna på längden. Krydda med salt och peppar. Stek potatisen i panna så att den får färg.

Lägg svamp och potatis på plåten under kycklingen och låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas.

Grilla på ugnsgaller (med en plåt under) i cirka 30 min och sänk sedan värmen till 130°. Låt kycklingen grilla till temperaturen vid låret är 80°.

Tiden beräknas på storleken av kycklingen men räkna med minst 1 ½ timme för 2 kg.

Koka under tiden upp kycklingbuljongen och smaka av med rivet citronskal och juice. Red av och mixa ner smöret med en stavmixer.

Hacka timjan och blanda med potatis och svamp när den är klar. Vänd i löken.

 

Skär ur de olika delarna på kycklingen och skiva upp vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!