M15_tom_kha_gai_salladskyckling_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tom kha gai Kycklingsoppa

15 min | Enkelt

Thailändsk matig soppa med smak av citrongräs och limeblad. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

150 g
små champinjoner
1 st
gul lök, tunt skivad
2 klyftor
vitlök, hackad
3 st
tomater, skuren i grova bitar
1 st
chili, strimlad
2 cm
ingefära
3 st
limeblad, strimlade
1 stjälk
citrongräs
2 st
lime
2 burkar
kokosmjölk (à 400g)
4 dl
vatten
3 msk
fisksås
1 msk
strösocker
koriander, skuren
ev hackade rostade cashewnötter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Thailändsk matig soppa med smak av citrongräs och limeblad. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Ansa och halvera eventuellt champinjonerna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finhacka vitlöken. ­Kärna ur tomaterna och skär dem i grova bitar.

Dela, kärna ur och strimla den röda chilin.

Krossa citrongräset genom att banka med en kniv (för att få fram smaken). Finhacka ingefäran.

Häll olja i en kastrull och lägg i vitlök, ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Fräs allt i 2 minuter, utan att vitlöken får färg.

Dela och pressa limen. Häll kokosmjölk, vatten, limesaft i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter.

Lägg kyckling, champinjoner och lök i buljongen. Tillsätt fisksås, socker och salt. Sjud ca 4-5 min.

Servera varm och toppa med koriander och nötter.

Hej, visste du att?

Ingredienser: Kycklingbröstfilé 97%, salt, svartpeppar, chili, ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika, spiskummin, vitlök, stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, surhetsreglerande medel (E262), kryddextrakt (paprika, rosmarin), antioxidationsmedel (E301), arom.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.