
Tom kha gai Kycklingsoppa
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Thailändsk matig soppa med smak av citrongräs och limeblad. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Ansa och halvera eventuellt champinjonerna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finhacka vitlöken. Kärna ur tomaterna och skär dem i grova bitar.
Dela, kärna ur och strimla den röda chilin.
Krossa citrongräset genom att banka med en kniv (för att få fram smaken). Finhacka ingefäran.
Häll olja i en kastrull och lägg i vitlök, ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Fräs allt i 2 minuter, utan att vitlöken får färg.
Dela och pressa limen. Häll kokosmjölk, vatten, limesaft i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter.
Lägg kyckling, champinjoner och lök i buljongen. Tillsätt fisksås, socker och salt. Sjud ca 4-5 min.
Servera varm och toppa med koriander och nötter.

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad