Tom kha gai Kycklingsoppa
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Thailändsk matig soppa med smak av citrongräs och limeblad. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Ansa och halvera eventuellt champinjonerna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finhacka vitlöken. Kärna ur tomaterna och skär dem i grova bitar.
Dela, kärna ur och strimla den röda chilin.
Krossa citrongräset genom att banka med en kniv (för att få fram smaken). Finhacka ingefäran.
Häll olja i en kastrull och lägg i vitlök, ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Fräs allt i 2 minuter, utan att vitlöken får färg.
Dela och pressa limen. Häll kokosmjölk, vatten, limesaft i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter.
Lägg kyckling, champinjoner och lök i buljongen. Tillsätt fisksås, socker och salt. Sjud ca 4-5 min.
Servera varm och toppa med koriander och nötter.
Ingredienser: Kycklingbröstfilé 97%, salt, svartpeppar, chili, ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika, spiskummin, vitlök, stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, surhetsreglerande medel (E262), kryddextrakt (paprika, rosmarin), antioxidationsmedel (E301), arom.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett