
Tom kha gai Kycklingsoppa
15 min | Enkelt
Ingredienser
150 g
små champinjoner
1 st
gul lök, tunt skivad
2 klyftor
vitlök, hackad
3 st
tomater, skuren i grova bitar
1 st
chili, strimlad
2 cm
ingefära
3 st
limeblad, strimlade
1 stjälk
citrongräs
2 st
lime
2 burkar
kokosmjölk (à 400g)
4 dl
vatten
3 msk
fisksås
1 msk
strösocker
koriander, skuren
ev hackade rostade cashewnötter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Thailändsk matig soppa med smak av citrongräs och limeblad. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Ansa och halvera eventuellt champinjonerna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finhacka vitlöken. Kärna ur tomaterna och skär dem i grova bitar.
Dela, kärna ur och strimla den röda chilin.
Krossa citrongräset genom att banka med en kniv (för att få fram smaken). Finhacka ingefäran.
Häll olja i en kastrull och lägg i vitlök, ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Fräs allt i 2 minuter, utan att vitlöken får färg.
Dela och pressa limen. Häll kokosmjölk, vatten, limesaft i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter.
Lägg kyckling, champinjoner och lök i buljongen. Tillsätt fisksås, socker och salt. Sjud ca 4-5 min.
Servera varm och toppa med koriander och nötter.