
Kycklingpasta med grönkål, ost och frön
15 min | Enkelt
Ingredienser
300 g
pasta, gärna linguini
1 st
vitlöksklyfta, skivad
250 g
grönkål
2 msk
olivolja
3 dl
matlagningsgrädde
1 msk
kycklingfond
2 dl
cheddarost, eller parmesanost, riven
salt och peppar
2 msk
pumpakärnor, rostade i panna
2 msk
solroskärnor, rostade i panna
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Snabb kycklingpasta med nyttig och god grönkål i gott sällskap med cheddarost och solrosfrön.
Så här gör du
Koka pasta och förbered grönkål
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Plocka grönkålsbladen från stammen. Fräs grönkål och vitlök i olivolja i 2-3 minuter.
Sjud grönkål och vätska
Slå på grädde och fond på grönkålen, koka upp och sjud under omrörning i ca 3 min. Tillsätt kyckling med ost. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Blanda sås med pasta. Lägg upp på fat eller tallrikar. Avsluta med att strö över pumpa och solroskärnor.