
Ugnsbakad kycklingfilé "Chicky" i citronsås
Ingredienser
Kycklingfilé i ugn
citronsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
God och snabb kycklingfilé Chicky. En kycklingrätt med
fräsch smak. Recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Förbered och stek kycklingen
Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225°.
Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra.
Gör citronsåsen och ugnsbaka kycklingen
Smält smöret i en kastrull, pudra ner mjölet och fräs en kort stund. Vispa ner grädde, crème fraiche och fond och låt sjuda några minuter.
Ta bort från värmen, riv ner och pressa ner citronsaften. Häll detta över kycklingen och ugnsbaka i 15-20 minuter.
Servering
Toppa kycklingen med färska örter. Severa med kokt potatis eller ris och gärna en sallad
Kronfågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel