Ugnsbakad-hel-kyckling-med-rostad-vitlökssås-och-bönsallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad hel kycklingmed rostad vitlökssås och bönsallad

60 min | Enkelt

Ugnsbakad hel kyckling med en underbar rostad vitlökssås som får smaklökarna att dansa. En enkel men god bönsallad rundar av receptet. Toppa rätten med färskplockade örter.

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

6
vitlöksklyftor
4 dl
kycklingbuljong
3 dl
vispgrädde
1
citron, saft och skal
1 msk
Maizena till redning
50 g
haricotverts
50 g
vaxbönor
20 g
sugarsnaps
1
rödlök
50 gr
blandade färska örter
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

Ingredienser

6
vitlöksklyftor
4 dl
kycklingbuljong
3 dl
vispgrädde
1
citron, saft och skal
1 msk
Maizena till redning
50 g
haricotverts
50 g
vaxbönor
20 g
sugarsnaps
1
rödlök
50 gr
blandade färska örter
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsbakad hel kyckling med en underbar rostad vitlökssås som får smaklökarna att dansa. En enkel men god bönsallad rundar av receptet. Toppa rätten med färskplockade örter.

Så här gör du

Hetta upp ugnen till 200°. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om. Baka i ugnen i 10 minuter tills skinnet har fått fin färg.

Sänk värmen till 120° och baka i ytterligare 20 – 25 minuter.

Kolla med termometer vid lårbenet. När kycklingen är 82° är den färdig.

Rosta skivad vitlök gyllenbrun i stekpanna.

Koka upp buljong, tillsätt grädde och rostad vitlök. Koka i cirka 15 minuter och red av med Maizena/majsstärkelse utblandat i vatten. Salta och peppra, mixa såsen och sila.

Skala och pressa en citron. Smaka av såsen med citronen.

Skiva en rödlök och tvätta bönorna.

Förväll bönorna hastigt i saltat, kokande vatten och kyl av i isvatten.

Stek sedan bönorna snabbt i smör och avsluta med skivad rödlök, salt och peppar. Plocka örterna och strö ovanpå vid servering.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels hela fågel är 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

FLER RECEPT

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(4 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(6 röster)

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

(7 röster)

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

(8 röster)

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(5 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(4 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(3 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(3 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)