Ugnsbakad hel kycklingmed rostad vitlökssås och bönsallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakad hel kyckling med en underbar rostad vitlökssås som får smaklökarna att dansa. En enkel men god bönsallad rundar av receptet. Toppa rätten med färskplockade örter.
Så här gör du
Hetta upp ugnen till 200°. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om. Baka i ugnen i 10 minuter tills skinnet har fått fin färg.
Sänk värmen till 120° och baka i ytterligare 20 – 25 minuter.
Kolla med termometer vid lårbenet. När kycklingen är 82° är den färdig.
Rosta skivad vitlök gyllenbrun i stekpanna.
Koka upp buljong, tillsätt grädde och rostad vitlök. Koka i cirka 15 minuter och red av med Maizena/majsstärkelse utblandat i vatten. Salta och peppra, mixa såsen och sila.
Skala och pressa en citron. Smaka av såsen med citronen.
Skiva en rödlök och tvätta bönorna.
Förväll bönorna hastigt i saltat, kokande vatten och kyl av i isvatten.
Stek sedan bönorna snabbt i smör och avsluta med skivad rödlök, salt och peppar. Plocka örterna och strö ovanpå vid servering.
Smaklig måltid!
Kronfågels hela fågel är 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy