
Ugnsbakad hel kyckling med linser, svamp och Västerbottensost-creme
Ingredienser
Lins- och svampsallad
Västerbottensost-creme

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Här har du vår goda, klassiska Grillkyckling - en hel kyckling som ser imponerande ut vid matbordet. De franska Puylinserna växer på vulkanisk mark vilken ger dem en speciell färg och smak.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175° (150° varmluft). När ugnen hettats upp sätter du i kycklingen i cirka 70 minuter för bästa resultat.
Kycklingen är klar då innertemperaturen uppnår 82° intill lårbenet.
Under tiden kokar du linserna mjuka i buljongen. Låt linserna svalna något och häll av 1/3 av vätskan.
Finhacka schalottenlök och persilja. Stek svampen i smör eller olja. Avsluta med löken och persiljan.
Blanda svampen med linserna, rör i smöret och smaka av med vinäger, salt och peppar.
Ta fram kesellan och blanda ihop med finriven Västerbottensost. Smaka av med lite salt och peppar.
Vänta på att kycklingen är klar.
Servera och njut.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling