Ugnsbakad-hel-kyckling-med-linser,-svamp-och-Västerbotten-creme
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad hel kyckling med linser, svamp och Västerbottensost-creme

80 min | Enkelt

Här har du vår goda, klassiska Gårdskyckling - en hel kyckling som ser imponerande ut vid matbordet De franska Puylinserna växer på vulkanisk mark vilken ger dem en speciell färg och smak.

Ingredienser

salt och peppar

Lins- och svampsallad

200 g
Puylinser
0.5 liter
kycklingbuljong
500 g
svamp
2
schalottenlökar
50 g
bladpersilja
50 g
smör, rumstempererat
1 dl
vinäger

Västerbottensost-creme

100 g
Västerbottensost, finriven
2 dl
Kesella
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Här har du vår goda, klassiska Gårdskyckling - en hel kyckling som ser imponerande ut vid matbordet De franska Puylinserna växer på vulkanisk mark vilken ger dem en speciell färg och smak.

Så här gör du

Krydda och stek kycklingen i ugn

Gnid in kycklingen rejält med salt och peppar. Välj gärna någon mer krydda som du tycker om.

Sätt ugnen på 175° (150° varmluft). När ugnen hettats upp sätter du i kycklingen i cirka 70 minuter för bästa resultat.

Kycklingen är klar då innertemperaturen uppnår 82° intill lårbenet.

Koka linser och blanda salladen

Under tiden kokar du linserna mjuka i buljongen. Låt linserna svalna något och häll av 1/3 av vätskan.

Finhacka schalottenlök och persilja. Stek svampen i smör eller olja. Avsluta med löken och persiljan.

Blanda svampen med linserna, rör i smöret och smaka av med vinäger, salt och peppar.

Rör ihop cremen

Ta fram kesellan och blanda ihop med finriven Västerbottensost. Smaka av med lite salt och peppar.

Vänta på att kycklingen är klar.

Servera och njut.

Smaklig måltid!

Om kycklingen

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: 100 % kycklingfilé

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!