Hel_kyckling_ugnsrostad_provencale_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad Gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

60 min | Medelsvårt

Härligt medelhavssmakande Gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.

Ingredienser

Gårdskyckling

1 st
citron, skalet
0.5 dl
olivolja
2 st
kvistar färsk rosmarin
600 g
liten potatis med skal, delade
400 g
kronärtskocksbottnar, skurna i kvartar
250 g
cocktailtomater, delade
50 g
smör
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt medelhavssmakande Gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.

Så här gör du

Förbered kycklingen

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen utanpå och inuti. Riv citronskalet och gnid in kycklingen tillsammans med olivolja och rosmarinkvistar. Lägg i en ugnsform

Kyckling och alla ingredienser i en form

Skär potatis i mindre bitar, salta och peppra. Blanda med olivolja. Lägg i ugnsformen runt kycklingen.

Kvarta kronärtskocksbottnar, dela cocktailtomater. Lägg i formen med kycklingen. Salta och peppra.

 

Tillagning av kyckling i ugn

Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk därefter till 150 grader. Baka av i ytterligare ca 45 min tills kycklingen är 82 grader vid lårbenet.

Blanda runt potatis, tomater och kronärtskockor några gånger under tiden allt står i ugnen.

Sky och servering

Sila av skyn från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Klicka i smör och stavmixa. Smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingen i fyra delar när den ska serveras.

Tips!

Servera gärna med sallad och ett gott bröd att doppa i skyn.

Hej, visste du att?

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: kycklingkött

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.