Hel_kyckling_ugnsrostad_provencale_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

60 min | Medelsvårt

Härligt medelhavssmakande gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.

Ingredienser

Gårdskyckling

1 st
citron, skalet
0.5 dl
olivolja
2 st
kvistar rosmarin
600 g
liten potatis med skal, delade
400 g
kronärtskocksbottnar, skurna i kvartar
250 g
cocktailtomater, delade
50 g
smör
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt medelhavssmakande gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen utanpå och inuti. Riv citronskalet och gnid in kycklingen tillsammans med olivolja och rosmarinkvistar. Lägg i en ugnsform

Skär potatisen i mindre bitar, salta och peppra och blanda med olivolja. Lägg i ugnsformen runt kycklingen. Kvarta kronärtskocksbottnar, dela cocktailtomater. Salta och peppra.

 

Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk därefter till 150 grader. Baka av i ytterligare ca 45 min tills kycklingen är 82 grader vid lårbenet. Blanda runt potatisen, tomaterna och kronärtskockorna några ggr under ugnstiden.

Sila av skyn från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Klicka i smör och stavmixa. Smaka av med salt och peppar.

Dela kycklingen i fyra delar. Servera gärna med sallad och ett gott bröd att doppa i skyn