
Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis
Ingredienser
Gårdskyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt medelhavssmakande gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen utanpå och inuti. Riv citronskalet och gnid in kycklingen tillsammans med olivolja och rosmarinkvistar. Lägg i en ugnsform
Skär potatisen i mindre bitar, salta och peppra och blanda med olivolja. Lägg i ugnsformen runt kycklingen. Kvarta kronärtskocksbottnar, dela cocktailtomater. Salta och peppra.
Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk därefter till 150 grader. Baka av i ytterligare ca 45 min tills kycklingen är 82 grader vid lårbenet. Blanda runt potatisen, tomaterna och kronärtskockorna några ggr under ugnstiden.
Sila av skyn från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Klicka i smör och stavmixa. Smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingen i fyra delar. Servera gärna med sallad och ett gott bröd att doppa i skyn
FLER RECEPT

Sallad på kycklingkebab med röra på kidneybönor, quinoa, avokado och picklad rödkål

Pasta Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Alla hjärtans dag kyckling med färsk pasta, pinjenötter, körsbärstomater och basilika

Pad thai på Minutstrimlor

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling