
Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis
Ingredienser
Gårdskyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt medelhavssmakande gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen utanpå och inuti. Riv citronskalet och gnid in kycklingen tillsammans med olivolja och rosmarinkvistar. Lägg i en ugnsform
Skär potatisen i mindre bitar, salta och peppra och blanda med olivolja. Lägg i ugnsformen runt kycklingen. Kvarta kronärtskocksbottnar, dela cocktailtomater. Salta och peppra.
Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk därefter till 150 grader. Baka av i ytterligare ca 45 min tills kycklingen är 82 grader vid lårbenet. Blanda runt potatisen, tomaterna och kronärtskockorna några ggr under ugnstiden.
Sila av skyn från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Klicka i smör och stavmixa. Smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingen i fyra delar. Servera gärna med sallad och ett gott bröd att doppa i skyn

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur