Ugnsbakad Gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis
Ingredienser
Gårdskyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt medelhavssmakande Gårdskyckling med tillbehör som kronärtskocka och tomat med smak av rosmarin.
Så här gör du
Förbered kycklingen
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen utanpå och inuti. Riv citronskalet och gnid in kycklingen tillsammans med olivolja och rosmarinkvistar. Lägg i en ugnsform
Kyckling och alla ingredienser i en form
Skär potatis i mindre bitar, salta och peppra. Blanda med olivolja. Lägg i ugnsformen runt kycklingen.
Kvarta kronärtskocksbottnar, dela cocktailtomater. Lägg i formen med kycklingen. Salta och peppra.
Tillagning av kyckling i ugn
Tillaga i 15 minuter tills kycklingen fått färg. Sänk därefter till 150 grader. Baka av i ytterligare ca 45 min tills kycklingen är 82 grader vid lårbenet.
Blanda runt potatis, tomater och kronärtskockor några gånger under tiden allt står i ugnen.
Sky och servering
Sila av skyn från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Klicka i smör och stavmixa. Smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingen i fyra delar när den ska serveras.
Tips!
Servera gärna med sallad och ett gott bröd att doppa i skyn.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.