Ugnsstekt-Gårdskyckling-med-citron
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsstekt Gårdskyckling med citron

80 min | Enkelt

Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.

Ingredienser

1
Gårdskyckling
2 msk
smör, smält
1.5 tsk
salt
1 krm
peppar
0.5 msk
soja
4 portioner
färdigklyftad potatis
3 dl
valfri crème fraiche-sås
4
citronhalvor
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.

Så här gör du

Blanda smält smör blandat med salt, vit- eller svartpeppar och soja.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med smöret.

Värm ugnen till 175° (150° varmluft).

Ställ in kycklingen i 60 – 80 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 82°.

Låt klyftpotatisen steka med i en separat form under de sista 30 – 35 minuterna av kycklingen.

Halvera citronen och lägg bredvid potatisen.

Blanda till en crème fraiche-sås med valfria kryddor, eller köp en färdig.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!