
Ugnsstekt Gårdskyckling med citron
80 min | Enkelt
Ingredienser
1
Gårdskyckling
2 msk
smör, smält
1.5 tsk
salt
1 krm
peppar
0.5 msk
soja
4 portioner
färdigklyftad potatis
3 dl
valfri crème fraiche-sås
4
citronhalvor

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.
Så här gör du
Blanda smält smör blandat med salt, vit- eller svartpeppar och soja.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med smöret.
Värm ugnen till 175° (150° varmluft).
Ställ in kycklingen i 60 – 80 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 82°.
Låt klyftpotatisen steka med i en separat form under de sista 30 – 35 minuterna av kycklingen.
Halvera citronen och lägg bredvid potatisen.
Blanda till en crème fraiche-sås med valfria kryddor, eller köp en färdig.
Smaklig måltid!
