
Ugnsstekt Gårdskyckling med citron
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.
Så här gör du
Blanda smält smör blandat med salt, vit- eller svartpeppar och soja.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med smöret.
Värm ugnen till 175° (150° varmluft).
Ställ in kycklingen i 60 – 80 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 82°.
Låt klyftpotatisen steka med i en separat form under de sista 30 – 35 minuterna av kycklingen.
Halvera citronen och lägg bredvid potatisen.
Blanda till en crème fraiche-sås med valfria kryddor, eller köp en färdig.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling