
Ugnsstekt Gårdskyckling med citron
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.
Så här gör du
Blanda smält smör blandat med salt, vit- eller svartpeppar och soja.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med smöret.
Värm ugnen till 175° (150° varmluft).
Ställ in kycklingen i 60 – 80 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 82°.
Låt klyftpotatisen steka med i en separat form under de sista 30 – 35 minuterna av kycklingen.
Halvera citronen och lägg bredvid potatisen.
Blanda till en crème fraiche-sås med valfria kryddor, eller köp en färdig.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad