Ugnsstekt Gårdskyckling med citron
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsklar Gårdskyckling och citronhalvor - det blir inte mycket lättare än så. Klyftpotatisen fulländar måltiden tillsammans med en kall crème fraiche-sås.
Så här gör du
Blanda smält smör blandat med salt, vit- eller svartpeppar och soja.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med smöret.
Värm ugnen till 175° (150° varmluft).
Ställ in kycklingen i 60 – 80 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 82°.
Låt klyftpotatisen steka med i en separat form under de sista 30 – 35 minuterna av kycklingen.
Halvera citronen och lägg bredvid potatisen.
Blanda till en crème fraiche-sås med valfria kryddor, eller köp en färdig.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd