Ballotine_receptbild_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ballotine på urbenad kyckling med smak av örter

120 min | Avancerat

Bjud dina vänner på en elegant kycklingballotine. Vem sa att kyckling inte kan vara festmat.

Ingredienser

Ballotine

1 st
hel urbenad kyckling från Kronfågel
25 g
smör
4 st
getostbollar (labneh)
4 msk
olivolja
1 st
citron, skalet
1 dl
bladpersilja, finskuren
0.5 dl
färsk timjan
0.5 dl
färsk rosmarin, fint skuren
2 msk
färsk salvia
1 st
vitlöksklyfta
salt och peppar

panering

4 dl
vetemjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
smör till stekning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bjud dina vänner på en elegant kycklingballotine. Vem sa att kyckling inte kan vara festmat.

Så här gör du

Vispa samman smör och getostbollarna. Blanda i olivolja, citronskal, hackad vitlök och samtliga örter. Fördela blandningen jämnt över kycklingens insida. Avsluta med att salta och peppra ordentligt. Rulla ihop kycklingen hårt i plastfolie. Låt stå i kylen ca 1h så smakerna sätter sig.

Värm upp ugnen till 125 °C. Lägg kyckling­rullen i en ugnsform och låt plasten vara kvar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 1h. Kycklingen är klar då innetemperaturen är 68 °C – ta då ut rullen och låt stå och svalna. Gör gärna detta kvällen innan. Då håller rullen ihop bättre. Öppna sedan paketet och ta försiktigt ut kycklingrullen.

Dubbelpanera genom att först rulla den i mjöl sedan doppa den i vispat ägg och till slut vända den i panko. Stek rullen runtom i smör tills den är krispig och gyllenbrun. Skiva upp och servera med säsongens grönsaker och ugnsrostad potatis.

Tips!

Ta tillvara på fettet som rinner ut när du öppnar folien! häll ner det i en kastrull och addera lite grädde så har du en god sås. smaka av med salt och peppar.

Om tid finns så rimma gärna kycklingen innan tillagning. Detta för att framhäva kycklingsmaken än mer. Räkna 1 liter vatten, 100 gram socker och 70 gram salt. Låt ligga i ca 1 timme. Torka sen av kycklingen och utför stegen ovan