VR_BBQ_stekt_och_tarnad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Zapiekanka - polsk pizza med BBQ-stekt kyckling

30 min | Enkelt

Zapiekanka eller polsk pizza som den brukar kallas finns överallt i Polen. Perfekt att avsluta med efter en utekväll på stan eller varför inte som en god brunchrätt.

Ingredienser

1 st
stor baguette, delad i 4 delar
1 dl
tomatpuré
400 g
champinjoner, skivade
50 g
smör till stekning
3 dl
riven ost
0.5 knippe
gräslök
Sriracha
majonnäs
rostad lök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Zapiekanka eller polsk pizza som den brukar kallas finns överallt i Polen. Perfekt att avsluta med efter en utekväll på stan eller varför inte som en god brunchrätt.

Så här gör du

Dela baguetterna i 2 halvor och dela dessa på mitten.

Bred tomatpuré på baguetterna. Bryn svampen i smör i några minuter och salta och peppra. Fördela den stekta svampen, den tärnade kycklingen och avsluta med att strö över den rivna osten.

Lägg baguetterna på en ugnsplåt och baka i ugnen på 200 grader i ca 10. minuter tills osten smällt och blivit fint gratinerad.

Toppa baguetten med sriracha, majonnäs och rostad lök samt lite gräslök.

Om BBQ Stekt & Tärnad kyckling

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Kycklingbröstfilé, salt, paprika, svartpeppar, lök, chilipeppar, rosmarin, vitlök, kryddpeppar, kummin, curry, gurkmeja, kryddextrakt (paprika), stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, surhetsreglerande medel (E262), antioxidationsmedel (E301), rökarom, arom.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.