
Zapiekanka - polsk pizza med BBQ-stekt kyckling
30 min | Enkelt
Ingredienser
1 st
stor baguette, delad i 4 delar
1 dl
tomatpuré
400 g
champinjoner, skivade
50 g
smör till stekning
3 dl
riven ost
0.5 knippe
gräslök
Sriracha
majonnäs
rostad lök
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Zapiekanka eller polsk pizza som den brukar kallas finns överallt i Polen. Perfekt att avsluta med efter en utekväll på stan eller varför inte som en god brunchrätt.
Så här gör du
Dela baguetterna i 2 halvor och dela dessa på mitten. Bred tomatpuré på baguetterna. Bryn svampen i smör i några minuter och salta och peppra. Fördela den stekta svampen, den tärnade kycklingen och avsluta med att strö över den rivna osten.
Lägg baguetterna på en ugnsplåt och baka på 200 grader i ca 10 minuter tills osten smällt och blivit fint gratinerad. Toppa baguetten med sriracha, majonnäs och rostad lök samt lite gräslök.