RTR_kebab
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebab med bröd och vitlökssås

20 min | Enkelt

Gör Markiz Taintons supergoda och snabba kycklingkebab!

Ingredienser

Kycklingkebab

4 st
pitabröd

Vitlökssås

3 dl
yoghurt
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
honung
salt och peppar

Citronmarinerad rödkål

200 g
rödkål, strimlad
3 msk
citronsaft
2 msk
olivolja
1 knippe
mynta
1 tsk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör Markiz Taintons supergoda och snabba kycklingkebab!

Så här gör du

Vitlökssås

Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra.

Såsen blir godare av att stå och dra en stund i kylen innan servering.

Citronmarinerad rödkål

Hyvla rödkålen tunt och salta. Blanda runt och pressa ut vätskan. Blanda ner citron, mynta och olja.

Kycklingkebab

Stek kycklingkebaben i matolja 4-5 minuter på medelvärme, tillsätt 2 msk vatten och låt steka till vattnet dunstat bort.

Fyll pitabröden med kebab, rödkålsallad och vitlökssås.