Kycklingkebab med bröd och vitlökssås
20 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingkebab
400 g
4 st
pitabröd
Vitlökssås
3 dl
yoghurt
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
honung
salt och peppar
Citronmarinerad rödkål
200 g
rödkål, strimlad
3 msk
citronsaft
2 msk
olivolja
1 knippe
mynta
1 tsk
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör Markiz Taintons supergoda och snabba kycklingkebab!
Så här gör du
Vitlökssås
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra.
Såsen blir godare av att stå och dra en stund i kylen innan servering.
Citronmarinerad rödkål
Hyvla rödkålen tunt och salta. Blanda runt och pressa ut vätskan. Blanda ner citron, mynta och olja.
Kycklingkebab
Stek kycklingkebaben i matolja 4-5 minuter på medelvärme, tillsätt 2 msk vatten och låt steka till vattnet dunstat bort.
Fyll pitabröden med kebab, rödkålsallad och vitlökssås.