
Pasta Carbonara med kycklingbacon
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassikern pasta Carbonara med knaperstekt kycklingbacon recept av Markiz Tainton. Snabbt och gott!
Så här gör du
Skär kycklingbacon i strimlor. Koka upp vatten till pastan med 10 g salt/liter. Koka enligt anvisningarna men dra alltid av en minut från koktiden.
Vispa ihop ägg med salt medan pastan kokar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs kycklingbaconet gyllenbrunt. Tillsätt vitlöksklyftan utan att den tar färg i ca 5 min. Ta sen bort vitlöken.
Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan. Blanda pastan med kycklingbaconet i ca 30 sek. Dra sen stekpannan från värmen.
Häll i äggsmeten i kastrullen och tillsätt hälften av båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börja stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Toppa med en äggula, finhackad persilja och lite nymalen svartpeppar.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese