
Pasta Carbonara med kycklingbacon
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassikern pasta Carbonara med knaperstekt kycklingbacon recept av Markiz Tainton. Snabbt och gott!
Så här gör du
Skär kycklingbacon i strimlor. Koka upp vatten till pastan med 10 g salt/liter. Koka enligt anvisningarna men dra alltid av en minut från koktiden.
Vispa ihop ägg med salt medan pastan kokar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs kycklingbaconet gyllenbrunt. Tillsätt vitlöksklyftan utan att den tar färg i ca 5 min. Ta sen bort vitlöken.
Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan. Blanda pastan med kycklingbaconet i ca 30 sek. Dra sen stekpannan från värmen.
Häll i äggsmeten i kastrullen och tillsätt hälften av båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börja stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Toppa med en äggula, finhackad persilja och lite nymalen svartpeppar.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel