
Pasta Carbonara med kycklingbacon
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassikern pasta Carbonara med knaperstekt kycklingbacon signerad Markiz Tainton. Snabbt och gott!
Så här gör du
Skär kycklingbacon i strimlor. Koka upp vatten till pastan med 10 g salt/liter. Koka enligt anvisningarna men dra alltid av en minut från koktiden.
Vispa ihop ägg med salt medan pastan kokar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs kycklingbaconet gyllenbrunt. Tillsätt vitlöksklyftan utan att den tar färg i ca 5 min. Ta sen bort vitlöken.
Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan. Blanda pastan med kycklingbaconet i ca 30 sek. Dra sen stekpannan från värmen. Häll i äggsmeten i kastrullen och tillsätt hälften av båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börja stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Toppa med en äggula, finhackad persilja och lite nymalen svartpeppar.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur