Grön ärtssoppa med Kycklingchorizo
15 min | Enkelt
Ingredienser
300 g
2 msk
solroskärnor
1 tsk
fänkålsfrö
600 g
gröna ärtor
5 cm
ingefära
4 dl
vatten
400 ml
kokosmjölk eller grädde
1 dl
färsk mynta
olja till stekning
bröd till servering
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Må-bra-soppa
med gröna ärtor och slantar av Kycklingchorizo.
Så här gör du
Hetta upp olja i en gryta. Fräs solroskärnor och fänkålsfrön i 1 min under omrörning. Tillsätt ärtor och riven ingefära. Fräs ytterligare 1 min.
Häll i vatten samt kokosmjölk eller grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på låg värme under lock ca 10 min. Rör om då och då.
Skiva Kycklingchorizon. Fräs den i olja på hög värme så den får lite färg. Lägg den sedan åt sidan.
Tillsätt mynta. Mixa till en slät soppa. Toppa med Kycklingchorizo och servera med ett gott bröd!
Testa vår Bosarpkyckling!