Vardagshjaltar_kyckling_chorizo_gron_artsoppa_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grönärtssoppa med kycklingchorizo

15 min | Enkelt

vabba - nu - igen - soppa med gröna ärtor och slantar av kycklingchorizo.

Ingredienser

2 msk
solroskärnor
1 tsk
fänkålsfrö
600 g
gröna ärtor
5 cm
ingefära
400 ml
kokosmjölk eller grädde
1 dl
färsk mynta
4 dl
vatten
olja till stekning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

vabba - nu - igen - soppa med gröna ärtor och slantar av kycklingchorizo.

Så här gör du

Hetta upp olja i en gryta och fräs solroskärnor och fänkålsfrön 1 min under omrörning. Tillsätt ärtor och riven ingefära och fräs ytterligare 1 min.

Tillsätt vatten samt kokosmjölk eller grädde. Smaka av med salt och peppar, rör om och låt sjuda på låg värme under lock ca 10 min. Rör om då och då.

Skiva under tiden korven, fräs den gyllene i olja på hög värme och lägg den sedan åt sidan.

Tillsätt mynta i grytan och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med chorizoslantarna och servera gärna med ett gott bröd.