Chicken Korma med blomkål och ris
20 min | Enkelt
Ingredienser
0.5 st
blomkålshuvud, skivad eller skuren i bitar
4 cm
ingefära, tärnad
1 st
vitlök
2 msk
tomatpuré
2 msk
rapsolja
1 burk
kormasås, à 450 g
1 burk
kokosmjölk
1 st
lime, saften
salt och peppar
pumpakärnor rostade
2 st
salladslök, skivad
koriander, valfritt
2 dl
turkiskt yoghurt
olivolja
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chicken korma är ganska mild men ändå väldigt smakrik. En snabb indisk rätt som garanterat kommer gillas av barnen.
Så här gör du
Ta fram och tina kycklingen om du använder fryst. Fräs ingefära och vitlök och tomatpuré i rapsolja i några minuter. Tillsätt minutstrimlorna och fräs några minuter varefter blomkålen tillsätts. Fräs allt tillsammans och salta. Tillsätt burken med kormasås och därefter kokosmjölk. Låt sjuda i 10–12 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rosta pumpakärnor i några minuter i torr panna utan att de bränns. Toppa kormakycklingen med rostade pumpakärnor och skuren salladslök. Servera med naanbröd eller/och ris, limeklyftor och en skål med turkisk yoghurt rörd med lite olivolja.