Receptbild_gubbröra
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggubbröra på potatisnäste

45 min | Medelsvårt

En uppgraderad version av vår älskade gubbröra. Nu med kyckling istället för ansjovis. Allt serverat på ett krispigt "fågelbo" av friterad potatis.

Ingredienser

potatisnäste

2 st
stora bakpotatisar
olja att fritera i

gubbröra på kyckling

4 st
kokta ägg, hackade
1 st
rödlök, finhackad
1 dl
crème fraiche
1 tsk
wasabi eller pepparrot
1 tsk
sesamolja
0.5 dl
koriander
1 st
salladslök, finskuren
1 st
lime pressad
salt och svartpeppar
1 msk
rostade sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En uppgraderad version av vår älskade gubbröra. Nu med kyckling istället för ansjovis. Allt serverat på ett krispigt "fågelbo" av friterad potatis.

Så här gör du

Svarva potatisen gärna med en grönsakssvarv. Ett alternativ är att använda en äppelskalare eller att riva med en fruktskalare. Spola av i kallvatten i några minuter så att stärkelsen dras ut. Lägg på papper och låt torka.

Forma den svarvade potatisen till bollar och fritera på 160 grader tills de blir gyllenbruna. Vänd efter halva tiden så att det blir lika fin färg på båda sidorna. Då blir det krispigt de lux! Lägg på papper och sök rätt sälta genom att addera lite salt.

Slå i vatten i en kastrull och salta. Tillsätt kyckling och låt koka i ca 10 minuter. Låt din kyckling svalna lite och skär i mindre tärningar.

Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. För lite starkare smak addera mer wasabi. Salta och peppra efter smak.

Lägg upp potatisnästet på en tallrik och toppa med gubbröran. Avsluta med att sprinkla över sesamfrön samt en limeklyfta.

Din gubbröra på kyckling är redo att serveras. Smaklig spis!

Hej, visste du att?

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ingredienser: Kycklingfilé.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.