Pad thai på Minutstrimlor av kycklingfilé
Ingredienser
minutstrimlor
Pad thaisås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En thailändsk klassiker med nudlar,
jordnötter, kyckling, böngroddar och koriander
Så här gör du
Tillagning av nudlar
Blötlägg nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Bäst är att hälla kokande vatten på nudlarna och röra runt konstant. Tänk på att spola nudlarna i kallvatten så fort de blivit al dente. Klipp gärna nudlarna med sax så de blir lättare att blanda med övriga ingredienser.
Så gör du pad thai sås
Rör ihop ingredienserna till pad thaisåsen i en kastrull. Koka upp och vispa så att sockret löser sig. Ställ åt sidan.
Woka kycklingen
Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja. Vänd i Minutstrimlorna och woka i 3-4 minuter. Salta lätt. När kycklingen är klar lägg den åt sidan.
Woka grönsakerna
Värm upp woken på nytt med rapsolja. Tillsätt vitlök, ingefära och chili i någon minut. Tillsätt morötter, vitkål och böngroddar i 1-2 minuter. För grönsakerna till sidan av pannan och knäck i äggen. Rör runt tills det blir en äggröra.
Servering
Lägg nu tillbaka kycklingen i woken tillsammans med pad thaisåsen. Koka ihop i 1 minut och avsluta med att lägga i nudlarna. Woka runt allt och avsluta med hackade jordnötter alt cashewnötter samt koriander. Servera med limeklyftor.
Pad thai eller phad thai är en wokad Thailändsk rätt som vanligtvis serveras som gatumat. Den bygger på risnudlar och kan ha olika protein, där vi har valt kyckling. Som topping är det hackade jordnötter och det är som regel äggröra och böngroddar i rätten.
Är du sugen på mer wokad thai mat hittar du här ett jättefint recept med nudlar, lime och sweet chili.
Innehåll: Kyckling från Kronfågel har usprung Sverige. Den är uppfödd, slaktad och styckad i Sverige.
Minustrimlor är 100 % kycklingbröstfilé.