Anchochili-KycklingSteak
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Anchochili-KycklingSteak med coleslaw, salsa och sötpotatispommes

35 min | Enkelt

Chilidoftande KycklingSteak med krispigt skinn. Serveras med frasiga sötpotatispommes, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander.

Ingredienser

4
KycklingSteak
2 tsk
anchochilipulver

Tomatsalsa

400 g
krossade tomater
1
hackad gul lök
1
hackad vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
hackad färsk koriander
1 tsk
socker
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chipotlepaste
salt

Coleslaw

1 liter
fint strimlad spetskål
2
rivna morötter
2 dl
fint strimlade sockerärtor
1 dl
majonnäs
2 msk
fint skuren bladpersilja
1 msk
crème fraîche
1 tsk
grovmalen kummin

Sötpotatisstrips

4
sötpotatisar
2 msk
potatismjöl
2 msk
rapsolja
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Chilidoftande KycklingSteak med krispigt skinn. Serveras med frasiga sötpotatispommes, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander.

Så här gör du

Salta, peppra och krydda din KycklingSteak med anchochilipulver.

Stek KycklingSteaken så att den får ett krispigt skinn. Det går att göra på tre sätt:

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.

Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min. Börja med skinnsidan nedåt i 6 minuter.

Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.

Tomatsalsa

Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.

Fräs löken och vitlöken i olivoljan. Tillsätt kryddorna, socker och vinäger. Häll i tomater och koka upp snabbt. Smaksätt med salt och blanda i hackad koriander. Servera kall eller varm.

Coleslaw

Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.

Salta kålen och morötterna lätt och pressa ur vätskan. Blanda med majonnäs och crème fraîche. Smaksätt med svartpeppar, kummin och vänd ner persiljan.

Sötpotatisstrips
Skala och skär potatisarna i lika tjocka stavar. Spola i vatten ca 3 min. Torka på papper och lägg i en bunke. Blanda med potatismjöl, salt och olja och lägg separerade på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i 200° ugn tills de är mjuka i mitten och krispiga utanpå. Salta eventuellt igen.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!