Anchochili-KycklingSteak med coleslaw, salsa och sötpotatispommes
Ingredienser
Tomatsalsa
Coleslaw
Sötpotatisstrips
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chilidoftande KycklingSteak med krispigt skinn. Serveras med frasiga sötpotatispommes, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander.
Så här gör du
Tillaga kycklingsteak
Salta, peppra och krydda din KycklingSteak med anchochilipulver.
Stek KycklingSteaken så att den får ett krispigt skinn. Det går att göra på tre sätt:
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min. Börja med skinnsidan nedåt i 6 minuter.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
Tomatsalsa
Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.
Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt kryddor, socker och vinäger. Häll i krossade tomater och koka upp snabbt. Smaksätt med salt och blanda i hackad koriander. Servera kall eller varm.
Coleslaw
Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.
Salta kålen och morötterna lätt och pressa ur vätskan. Blanda med majonnäs och crème fraîche. Smaksätt med svartpeppar, kummin och vänd ner persiljan.
Sötpotatisstrips
Skala och skär sötpotatis i lika tjocka stavar. Spola i vatten ca 3 min. Torka på papper och lägg i en bunke. Blanda med potatismjöl, salt och olja och lägg separerade på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i 200° ugn tills de är mjuka i mitten och krispiga utanpå. Salta eventuellt igen.
Servera kycklingsteak och sötpotatisstrips
Ett snyggt sätt att servera på, är att skrynkla ihop ett smörpapper. Räta ut det lite igen. Lägg strips och kyckling uppepå. Se bilden.
Kycklingsteak är en urbenad klubba producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Urbenad kycklingklubba, 100 % kyckling
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka