Anchochili-KycklingSteak
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Anchochili-KycklingSteak med coleslaw, salsa och sötpotatispommes

35 min | Enkelt

Chilidoftande KycklingSteak med krispigt skinn. Serveras med frasiga sötpotatispommes, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander.

Ingredienser

2 tsk
anchochilipulver

Tomatsalsa

400 g
krossade tomater
1
hackad gul lök
1
hackad vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
hackad färsk koriander
1 tsk
socker
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chipotlepaste
salt

Coleslaw

1 liter
fint strimlad spetskål
2
rivna morötter
2 dl
fint strimlade sockerärtor
1 dl
majonnäs
2 msk
fint skuren bladpersilja
1 msk
crème fraîche
1 tsk
grovmalen kummin

Sötpotatisstrips

4
sötpotatisar
2 msk
potatismjöl
2 msk
rapsolja
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Chilidoftande KycklingSteak med krispigt skinn. Serveras med frasiga sötpotatispommes, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander.

Så här gör du

Tillaga kycklingsteak

Salta, peppra och krydda din KycklingSteak med anchochilipulver.

Stek KycklingSteaken så att den får ett krispigt skinn. Det går att göra på tre sätt:

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.

Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min. Börja med skinnsidan nedåt i 6 minuter.

Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.

Tomatsalsa

Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.

Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt kryddor, socker och vinäger. Häll i krossade tomater och koka upp snabbt. Smaksätt med salt och blanda i hackad koriander. Servera kall eller varm.

Coleslaw

Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan.

Salta kålen och morötterna lätt och pressa ur vätskan. Blanda med majonnäs och crème fraîche. Smaksätt med svartpeppar, kummin och vänd ner persiljan.

Sötpotatisstrips

Skala och skär sötpotatis i lika tjocka stavar. Spola i vatten ca 3 min. Torka på papper och lägg i en bunke. Blanda med potatismjöl, salt och olja och lägg separerade på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i 200° ugn tills de är mjuka i mitten och krispiga utanpå. Salta eventuellt igen.

Servera kycklingsteak och sötpotatisstrips

Ett snyggt sätt att servera på, är att skrynkla ihop ett smörpapper. Räta ut det lite igen. Lägg strips och kyckling uppepå. Se bilden.

Om Kycklingsteak

Kycklingsteak är en urbenad klubba producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Urbenad kycklingklubba, 100 % kyckling

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!