
BBQ Drumsticks med ädelostdipp och grönsaksstavar
35 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingben
Ädelostdipp
2 dl
crème fraiche
50 g
ädelost
0.5 msk
vinäger
Tabasco, några stänk
salt och peppar
Grönsaksstavar
2 st
gurka, skuren i stavar
2 st
morötter, skurna i stavar
4 stjälkar
blekselleri, delade i mindre stavar
1.5 dl
rökig BBQsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Perfekt goffig tv-middag med BBQbakade kycklingben. Så enkelt att det inte går att misslyckas.
Så här gör du
Kycklingben
Tina kycklingen om du använder frysta klubbor. Salta och peppra kycklingklubborna. Gnid in dem med 1 dl bbqsås. Klä in benet med aluminiumfolie och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Baka på 200 grader i ca 30 min eller tills innertemperaturen når 82 grader vid benet. Pensla några gånger under tiden kycklingen bakas.
Ädelostdipp
Smula ner ädelosten och vispa med crème fraiche och smaka av med vinäger, några droppar tabasco och salt.
Grönsaksstavar
Skär alla grönsaker till stavar. Häll en god rökig BBQ sås i en skål.
Servera kycklingklubborna med ädelostdippen, bbqsås, grönsakstavar och varför inte nyfriterade pommes frites.